Ce alimente sunt recomandate pentru asigurarea echilibrului dintre flora intestinala si sistemul imunitar?
La nivel digestiv, exista bacterii benefice, care sprijina dezvoltarea organismului prin formarea de vitamine si hormoni si eliminarea substantelor nocive.
"Bifidobacteriile previn instalarea afectiunilor digestive, precum Boala Crohn sau sindromul colonului iritabil si simultan restabilizeaza pH-ul intestinal acid, intarind astfel capacitatea de aparare a organismului in fata agentilor patogeni. Aceste bacterii se gasesc in special in componenta iaurturilor si a chefirului", recomanda specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.
Lactobacilii constituie un alt tip de bacterii cu beneficii substantiale asupra sistemului imunitar. Acestea previn aparitia candidozelor, dezvoltarea tumorilor, a infectiilor bucale sau virozelor intestinale. Aceste bacterii lactice sunt continute in mod natural de alimentele fermentate: unt, branza, pasta de soia fermentata si muraturile.
Echilibrul florei intestinale este un proces delicat, influentat atat de factori externi cat si interni, cu un rol decisiv in capacitatea de aparare a organismului.
Procesele din flora intestinala sunt cele mai importante mecanisme care conduc la mentinerea imunitatii: secretarea hormonilor, sintetizarea vitaminelor, asigurarea desfasurarii celorlalte procese conexe din corp. Toate acestea creeaza un adevarat ecosistem de protectie ce ajuta la mentinerea starii de sanatate si la intarirea organismului din interior.
Suplimentul Ropharma - Activit Fier+ Lactoferina actioneaza eficient, sustinand actiunea florei intestinale asupra sistemului imunitar.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice