Cum se redobandeste interesul pentru sex al femeilor
Cum spuneam mai sus, din pacate nu exista un tratament minune. Medicul trebuie sa discute cu femeia si sa afle cat mai multe cauze fizice si psihice care ar putea duce la scaderea interesului pentru sex.
In cazul disfunctiilor sexuale aparute datorita problemelor in cuplu se face terapie sexuala sau/si consiliere de cuplu. Este de multe ori nevoie sa se discute cu ambii parteneri, deschis, problemele care le ingreuneaza viata sexuala.
De asemenea daca scaderea libidoului este legat de medicatie, se va elimina medicamentul responsabil de acest efect sau se vor scadea dozele. In cazul bolilor ce au ca afectare secundara libidoul se va trata intai cauza primara, boala in sine, ca apoi, daca mai este cazul, disfunctia sexuala.
De asemenea la persoanele aflate in apropierea menopauzei sau postmenopauza se pot administra estrogeni vaginali sub forma de creme cu aplicare vaginala. Acestea vor stimula secretiile vaginale si mentinerea dorintei sexuale.
O terapie moderna aflata mai mult in cercetare este cea cu testosteron. Desi toate terapiile cu testosteroni nu au fost aprobate inca in sistemul medical, totusi s-au dovedit efecte uluitoare in privinta ameliorarii vietii sexuale a femeii.
In ceea ce priveste medicina naturista, nu putem spune cert daca efectele acelor produse sunt reale, caci de multe ori in cazul aparitiei disfunctiilor sexuale pe fond psihic femeia tinde sa fie influentata de ideea ca acele medicamete naturiste ar trebui sa ii mareasca libidoul. Testele placebo nu au fost facute si pentru tratamentele naturiste (administrarea unor produse nule, fara nici un continut terapeutic, raportat la un alt lot de femei care chiar au primit medicamentul; se compara rezultatele, iar daca cele care nu au primit medicament decat cel placebo afirma ca simt imbunatatiri, este evident ca acestea sunt doar in mintea lor ci nu obtinute medicamentos).
De multe ori aceste terapii trebuie combinate pentru a obtine un rezultat pozitiv.
Un articol de Iulia Dibu
Sursa: Healthy.ro.
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Degenerescenta maculara duce la pierderea vederii
4 lucruri de stiut despre alunite
5 simptome neobisnuite ale sarcinii
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural