IN ACEST ARTICOL:
O serie de medici si cercetatori au studiat problema menstruatiei si au constatat ca intr-adevar se poate opri menstruatia cu ajutorul anticonceptionalelor, fara a mai fi resimtite toate simptomele ce insotesc lunarele sangerari uterine. S-a ridicat insa o alta problema pe care femeile si-o pun in fata unei astfel de situatii: cat de sanatoasa este o astfel de pilula?

Scade riscul de cancer ovarian, endometrial si de san?

Contraceptia continua s-a dovedit pana acum a fi eficienta si sigura. De asemenea exista studii care indica o legatura intre numarul ciclurilor menstruale ale unei femei in timpul vietii si incidenta cancerului ovarian, uterin si de san. Cu cat o femeie are mai multe menstruatii, cu atat riscul oncogen este mai mare. Asadar, reducerea numarului ciclurilor menstruale ar putea avea efecte benefice in acest sens. Atentie insa, daca s-a demonstrat prin studii ca femeile cu un numar mai mare de menstruatii de-a lungul vietii prezinta un risc proportional cu numeroasele sangerari, ideea ca oprirea sangerarilor menstruale cu ajutorul anticonceptionalelor ar putea avea efecte antioncogene este insa doar speculativa, neexistand studii care sa ateste veridicitatea acestei afirmatii.

Pot sa mai raman gravida dupa contraceptia continua?

Aceasta este o intrebare frecventa pe care femeile o adreseaza medicilor ginecologi. Raspunsul este afirmativ, dupa intreruperea contraceptiei aproximativ 90% dintre femei raman gravide, iar 50% chiar in primele 6 luni.

Pareri contra anticonceptionalelor continue

Detectarea unei sarcini este mai dificila

Cum nici un sistem nu este perfect, s-a pus intrebarea ca daca in mod exceptional o femeie ramane insarcinata, cum va observa daca nu are menstruatie? Probabil este recomandat ca lunar sau cel mult la doua luni femeia sa faca un test de sarcina.

Chiar este sigura contraceptia continua?

Desi pana acum nu au aparut alte simptome decat cele ale contraceptiei obisnuite, totusi pilula cu administrare continua are doar un an de folosinta in randul femeilor. Mai exact, nu poate garanta nimeni efectele contraceptiei continue pe termen lung, acestea pot fi doar speculate.

Concluzionand, pilula cu administrare continua ce are ca efect atat contraceptia cat si oprirea menstruatiei ramane inca un teritoriu nesigur, dar care poate merita incercat.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Faci febra fara motive aparente?

O infectie comuna si contagioasa a pielii

Mananca lactate si poti avea gemeni!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri