Comunicat de presa
O alimentatie saraca in saruri induce deficiente in structurile tesuturilor, in functionarea corecta a proceselor metabolice, dar si o mineralizare insuficienta, care determina aparitia starilor de oboseala, tremurul pleoapelor, putere de concentrare scazuta, iar in cazul celor mici, dezvoltarea insuficienta a oaselor si a vederii.
Acidul si nivelul alcalin sunt masurate pe o scala a pH-ului, astfel ca o crestere a aciditatii determina scaderea pH-ului si instalarea acidozei, in timp ce o crestere a alcalinitatii face ca nivelul ph-ului sa creasca si deci, sa apara alcaloza. In general, nivelul pH-ului sanguin trebuie sa aiba valori intre 7,35-7,45 - usor alcalin. Cel mai la indemana mod de a mentine acest nivel constant este printr-o alimentatie alcalina.
Aceasta ajuta pH-ul sangelui sa se mentina in limitele normale fara prea mult efort si, in acest sens, doctorul imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma, sfatuieste ca 60-80% din dieta sa fie constituita din alimente ce contin elemente alcaline si 20-40% din alimente ce contin elemente acide. Aciditatea excesiva duce la imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele.
Ce alimente alcaline si acide recomanda dr Tania Bejan, specialist Rohparma?
Dieta alcalina:
- Legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salata verde, patrunjel, usturoi, vinete, conopida, busuioc, coriandru, andive, varza, mazare,chilli, asparagus etc)
- Fructe ( avocado, lamaie, nuca de cocos proaspata, grepfrut etc )
- Cereale si leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc)
- Seminte (migdale, seminte de in, de susan, de floarea soarelui,cocos etc)
- Ulei (de in, de avocado, de cocos etc)
- Germeni (de soia, de ridiche, de broccoli, de Quinoa, etc)
- Verdeata (mladite de grau, de orz, ovaz, pir tarator, coada calului etc)
- Paine (paine cu germeni, lipie cu drojdie etc)
- Ceaiuri (negru, alb, verde)
Dieta acida:
- Carne (vitel, porc, peste, vanat, midii, carnati, slanina etc)
- Lactate (unt, branza, lapte, zer, frisca, branza de soia)
- Oua
- Indulcitori (zaharina, zaharoza, sucraloza, miere, sirop de artar, roscove, sirop de fructoza)
- Bauturi ( energizante, cafea, ceai negru, pasteurizate, cacao etc)
- Sosuri ( maioneza, wassabi, mustar, ketchup )
Foto homepage: Dieta alcalina, Shutterstock
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9