21 Februarie 2014 publicat în Sanatate 80 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Potrivit specialistilor, antibioticele reprezinta medicamentele cu cel mai mare impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, a celui digestiv si la nivelul intregului organism.

Scaderea imunitatii

In cea mai mare parte, flora intestinala este responsabila si de mentinerea unui sistem imunitar sanatos si eficient. Dezechilibrele pe care administrarea de antibiotice le produce se extind si sistemului de aparare, deoarece flora intestinala nu mai poate sintetiza imunoglobulinele, cu rol esential in combaterea agentilor patogeni. In acelasi timp, acest lucru mareste si riscul dezvoltarii de noi tulpini de virusi care se opun viitoarelor tratamente, explica specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

Afectiuni ale rinichilor

Utilizarea antibioticelor creste riscul instalarii insuficientei renale si a pietrelor la rinichi, astfel ca substantele nocive se depun in numar tot mai mare la nivelul tractului urinar, crescand expunerea in fata pericolului unei noi infectii sfatuieste Dr. Tania Bejan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alveolita postextracțională: Cauze, Simptome și Tratament Cum ne afectează venirea toamnei sănătatea mintală Cum ne afectează canicula sănătatea psihică

Alergii

Persoanele care aleg sa urmeze tratamente cu antibiotice pot dezvolta reactii alergice cauzate de colorantii chimici si aditivii continuti de acestea.

Administrarea constanta a antibioticelor afecteaza functionarea normala a organismului, produc disfunctii fiziologice si scad capacitatea de aparare la nivel celular.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri