Comunicat de presa
Un prim semn al dependentei de telefonul mobil este nevoia de a-l verifica in mod constant. Insa v-ati gandit cum gadgetul favorit poate crea probleme serioase de sanatate? Specialistii Ropharma explica si analizeaza care sunt modalitatile prin care telefonul mobil influenteaza diverse aspecte fizice la nivelul organismului.
• “Corpul este rezultatul actiunilor noastre de zi cu zi. Atunci cand folosim telefonul mobil, pozitia normala a corpului se modifica, existand tendinta de a tine capul aplecat inainte. Acest lucru dauneaza coloanei vertebrale cauzand dureri in zona gatului si a umerilor. In partea superioara a coloanei exista nervi care sufera din cauza posturii din timpul utilizarii telefonului mobil. O consecinta a acestei probleme este senzatia de oboseala si instalarea rigiditatii in aceste zone_” spune specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.
• Folosirea telefonului mobil cauzeaza in cea mai mare parte si ochilor. Astfel, concentrarea pentru o perioada indelungata de timp asupra unui obiect mic poate cauza senzatia de usturime si poate duce la aparitia de inflamatii sau infectii. Prezbiopia este o boala ce se instaleaza atunci cand capacitatea de concentrare asupra obiectelor apropiate scade si se manifesta in general dupa varsta de 40 ani.
• “In cazul utilizarii mobilului, distanta dintre ochi si ecran este mult mai mica decat in cazul unei carti. Oamenii observa acest aspect doar in momentul in care citesc o carte sau un ziar, insa cu timpul, persoanele care sunt cu ochii toata ziua pe telefonul mobil sunt supuse unui risc mai mare de aparitie a miopiei sau pot avea probleme cu vederea mult mai devreme, prezentand riscul de a purta ochelari inca de tineri” explica specialistul Dr. Tania Bejan.
• O alta parte a corpului care poate avea de suferit din cauza smartphone-ului este tenul. Atunci cand vorbim la telefon mai multe ore, ecranul ce sta lipit de fata se incalzeste, iar pielea este supusa unui risc mult mai mare de aparitie a eruptiilor cutanate sau iritatiilor.
Foto int: telefon mobil @ Shutterstock.com
Foto homepage: vorbit la telefon, Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară