20 Mai 2014 publicat în Sanatate 13 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
30% dintre pacientii cu artroza nu pot depune efort fizic, sunt limitati la a merge pe jos o distanta de 300 m, 28% dintre pacienti nu pot urca mai mult de 10 trepte, iar 25% dintre ei cara cu dificultate o greutate de 2,5 kg.

Comunicat de presa

Boala artrozica afecteaza articulatiile membrelor si coloana vertebrala si este cea mai frecventa cauza de durere cronica la varstnici. 30% dintre pacientii cu artroza nu pot depune efort fizic , sunt limitati la a merge pe jos o distanta de 300 m, 28% dintre pacienti nu pot urca mai mult de 10 trepte, iar 25% dintre ei cara cu dificultate o greutate de 2,5 kg. Mai mult decat atat, din punct de vedere al impactului social, fiecare pacient cu gonartroza a lipsit, in medie, 13 zile de la serviciu.

Printre factorii favorizanti pentru aparitia bolii artrozice pot fi mentionati –predispozitia genetica, varsta, sexul, obezitatea, traumatismele, precum si deteriorarea articulara in cadrul altor boli reumatice.

Durerea este cea mai presanta problema la pacientii cu artroza, in timp ducand la depresie. Scalele de durere sunt un mod fiabil de a compara intensitatea durerii unui pacient in diferite momente. Evaluarea durerii trebuie sa determine nu numai intensitatea ci si impactul asupra calitatii vietii (activitatea de zi cu zi).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce provoacă durerile de spate și cum le putem remedia? Artroza, mai răspândită la femei. Iată obiceiurile care te predispun la gonartroză sau coxartroză Boala cu o mie de fețe: Scleroza Multiplă, cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Care sunt simptomele timpurii care apar cu mai mulți ani înainte de diagnosticarea bolii?

“Pacientii cu artroza trebuie sa se prezinte la medic si sa urmeze tratamentul in momentele de durere. O amanare a tratamentului nu poate conduce la nimic bun, ci doar la agravarea simptomelor si limitarea activitatilor zilnice. Tratamentele pe care medicii le recomanda pacientilor cu artroza sunt antiinflamatoarele nesteroidiene pentru ca amelioreaza durerea, reduc inflamatiile sinoviale, mentin functiile articulare si imbunatatesc calitatea vietii”, declara prof. dr. Ruxandra Ionescu, reumatolog in cadrul Spitalului Sfanta Maria, Bucuresti.

Din punct de vedere economic, atroza determina peste 440.000 de protezari de genunchi si aproape 200.000 de protezari de sold, pe an, in SUA, iar 28% dintre pacienti se declara pesimisti in ceea ce priveste viitorul lor. Din cauza cresterii sperantei de viata, toate aceste cifre vor creste in viitor.

Ce face ca o boală rară să fie rară? 72.000 de români, diagnosticați cu Boala Parkinson. Care sunt simptomele care apar cu mulți ani  înainte de diagnosticarea afecțiunii? Anda Călugăreanu: Vocea inconfundabilă a României. Ce boală a răpus-o și care au fost ultimele sale dorințe

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, afectiunile reumatismale reprezinta cea mai frecvent raportata cauza de boala la populatia adulta.

Foto: artroza @ Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri