IN ACEST ARTICOL:
Pozitia incordata la calculator, mai ales asupra mous-ului, gatul indoit in fata, coloana stramba, pozitia incorecta a mainilor si felul in care tinem antebratul pe masa ne pot afecta sanatatea, la fel ca si bacteriile care se strang pe tastatura. Daca la noi in tara incidenta acestor boli nu este foarte mare, in SUA reprezinta un motiv serios de ingrijorare, pierderile suferite de pe urma lor fiind de 1,3% din produsul intern brut.

Din pacate toate aceste bacterii pot ajunge in stomac si intestine cand mancam, astfel apar afectiuni digestive, gastrice si intestinale.

NU neglijati simtomele si nu apelati la “tratamente” improvizate

Aceste patologii sunt mai frecvente la tineri care nu au finalizate procesele de dezvoltare nervoasa, musculara si articulara, precum si la femeile de peste 30 de ani. Specialistii ne indeamna sa nu neglijam simptomatologia descrisa in cazul afectiunilor de mai sus, caci aceste boli pot evolua suficient de mult incat sa ne provoace atat suferinte in cadrul sananatii cat si in plan social prin imposibilitatea continuarii muncii.

Aceste afectiuni nu au o evolutie rapida, ci una lenta, progresiva, in care pacientul tinde sa se obisnuiasca cu simptomele si sa nu le mai ia in seama.

Desi oamenii s-au adaptat intelectual acestui nou stil de viata, as putea spune “dependent” de calculator, totusi corpul nu se poate adapta atat de rapid, astfel ca trebuie sa luam in consideratie modul corect de lucru la calculator.

Preventia afectiunilor datorate scrisului la calculator

Pozitia corecta a coloanei, bratelor si capului

Bratele trebuie sa fie sprijinite pana la coate pe masa, iar palma care sta pe mous trebuie sa fie usor ridicata, sa nu atingeti cu inchietura masa si sa presati pe ea, ajungand mai apoi la sindromul de canal carpian.

Scaunul pe care stati trebuie sa fie unul cu spatar inalt si care totodata sa fie drept ori sa respecte curburile coloanei (deci ar trebui adaptat inaltimii), iar coloana trebuie sa fie dreapa si pozitia trunchiului relaxata. Capul nu trebuie aplecat in fata.

Curatarea tastaturii si a perifericelor in general trebuie realizata cel putin o data pe an.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Sa vorbim despre o afectiune de sezon

Tigarile light – mai bune decat cele normale?

Raceala sau... gripa?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri