Desi cremele cu factor de protectie solara (SPF) impiedica arsurile, acestea permit patrunderea in piele a razelor ultraviolete, care, pe termen lung, pot provoca tumori canceroase.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Manchester si de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra au efectuat, in premiera mondiala, un studiu molecular asupra cauzelor aparitiei melanoamelor maligne, cea mai letala forma de cancer al pielii. In studiul publicat in revista Nature se arata ca pana si cremele cu SPF 50 permit patrunderea razelor ultraviolete suficient de mult incat sa afecteze ADN-ul din celulele pigmentare ale pielii.
"Oamenii au tendinta de a crede ca sunt invincibili dupa ce au aplicat aceasta crema si petrec mai mult timp la soare, crescand expunerea generala la raze ultraviolete. Aceasta cercetare aduce dovezi importante ca aceste creme au rolul lor, dar ca nu trebuie sa ne bazam in intregime pe ele pentru a ne proteja pielea", a declarat Julie Sharp, de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra.
Citeste articolul integral pe 9am.ro
Foto homepage: Crema de protectie solara, Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară