O cana de lapte de soia contine 25-31% calciu, 11-31% vitamina D, 89-125 de calorii, 5 grame de grasimi (0,4 grame grasimi saturate), 6-10 grame de proteine, 1-5 grame de zahar, conform site-ului fitnea.com, conform MEDIAFAX.
Laptele de soia imbunatateste profilul lipidic
Cea mai importanta proprietate a laptelui de soia este capacitatea de a imbunatati profilul lipidic din sange. Spre deosebire de laptele de origine animala, bogat in colesterol si grasimi saturate, grasimile din laptele de soia sunt in cea mai mare parte nesaturate si fara colesterol. Acizii grasi polinesaturati si mononesaturati din soia inhiba transportarea colesterolului in fluxul sangvin. Acest efect combinat transforma laptele de soia in bautura ideala pentru persoanele cu colesterol ridicat si un istoric familial de boli cardiovasculare.
Laptele de soia intareste vasele de sange
Acizii grasi omega 3 si 6, precum si fitoantioxidantii din soia protejeaza vasele de sange de hemoragii si distrugerea tesuturilor. Acesti compusi se prind de vasele de sange si impiedica formarea depozitelor de colesterol si atacul radicalilor liberi.
Citeste articolul integral pe 9am.ro
Foto homepage: Lapte de soia, Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice