Prajiturile, mancarea din oras, fripturile cu putina grasime ni se par atat de apetisante incat cu greu ne stapanim sa le reducem din alimentatie in favoarea fructelor si salatelor sau a unui regim sanatos, care, desi este la fel de gustos, pur si simplu nu suntem obisnuiti cu el. Cu fiecare zi de hrana haotica si necorespunzatoare organismul se incarca de toxine pe care, cu trecerea timpului, nu mai reuseste sa le elimine in mod eficient.
Toate aceste acumulari de toxine isi fac resimtita prezenta prin starea de oboseala care ne cuprinde, de irascibilitate, nervozitate, pierderea atentiei si scaderea capacitatii de memorare, insomnii sau somnolenta, dureri de cap frecvente si diverse alte dereglari ale ritmului normal de viata.
Tocmai de aceea organismul trebuie detoxifiat perioadic, eventual la finalul fiecarui anotimp. Va propunem pentru acest sezon o cura de detoxifiere usoara si foarte benefica pentru organism, care se face doar cu patrunjel.
Detoxifierea cu patrunjel
Acesta este o planta gustoasa foarte bogata in vitamine, de la care se utilizeaza toate partile componente, atat frunzele cat si radacina, benefica in bolile renale.
Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea caeasta planta mai contine si unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina.
Proprietatile terapeutice ale patrunjelului
Patrunjelul este folosit ca remediu in diverse afectiuni, cum ar fi:
* Cresterea activitatii sistemului imun
* Cresterea tonicitatii sistemului nervos
* Creste rezistenta la infectii si contribuie la lupta pentru vindecarea infectiilor deja dezvoltate
* Regleaza ciclul menstrual
* Neutralizeaza efectele nocive ale fumatului si consumului excesiv de alcool
* Este un bun detoxifiant al organismului
Cum puteti utiliza patrunjelul in cura de detoxifiere
In primul rand cura de detoxifiere cu patrunjel nu necesita excluderea altor alimente, decat a celor cu potential toxic pentru organism, cum ar fi: condimentele, carnea de porc, de oaie, alimentele ce contin grasimi complexe, cum ar fi frisca, cremele de prajituri, mancarurile prajite, fumatul si alcoolul trebuie macar reduse, daca nu puteti renunta total la ele macar pe parcursul curei de detoxifiere.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural