In astfel de situatii, comportamentul copilului devine patologic si este nevoie de consiliere, de interventia unui specialist. Copilul surprins in astfel de situatii nu trebuie bruscat, certat si facut de rusine, caci mai tarziu aceste aspecte vor dezvolta anxietate, frigiditate si alte tulburari nu numai sexuale, ci si de autocunoastere (pudicitate spre exemplu, scaderea increderii de sine), de socializare. Parintii trebuie sa fie foarte atenti la nevoile copilului si sa inteleaga faptul ca educatia nu se realizeaza prin pedepse, impuneri si certuri sau chiar batai, ci prin discutii si activitati motivante pentru cel mic, astfel copilul sa nu le mai practice de buna voie.
Mai mult, odata ce copilul a sesizat ca parinteui nu ii place ceva anume din comportamentul sau, il poate santaja de fiecare data cand doreste ceva, spunand ca va face acel lucru. Educatia copilului se face pas cu pas, cu dragoste si fara ezitari.
Sursa: Kidz.ro
Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Ce simte copilul tau in primele 6 luni?
Ce ii trebuie copilului tau dimineata
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri