6. Periajul limbii
Curatirea dintilor nu este echivalenta cu o igiena orala corespunzatoare. Saliva, limba, obrajii pot acumula o serie de bacterii care conglomereaza in retele mai mult sau mai putin aderente ce pot ajunge prin inghitire in stomac si mai departe in intestine, influentand flora locala, determinand constipatia, acumularea de toxine, dezvoltarea tulburarilor digestive si in final este declansat un intreg lant al “dereglarilor” greu de oprit, ce are printre alte efecte si obezitatea.
7. Fara grasimi
Aproape orice produs animal contine grasimi, doar ca unele produse contin lipide mult mai mult decat altele. Consumati carne macra de pui sau peste, mezeluri slabe (ar fi mai bine sa le evitati daca puteti), lactate cu continut scazut de grasimi (lapte, branza, fara cascaval, frisca etc).
8. Mirosuri care inhiba foamea
O serie de cercetari au scos la iveala interferenta inhibanta a unor mirosuri asupra senzatiei de foame, astfel se considera ca menta si mirosul de mere au efect inhibant in acest sens.
9. Cura de detoxifiere
O data la cateva luni este indicata o cura de detoxifiere, care se poate tine prin diverse metode, insa cele mai sanatoase sunt cele bazate doar pe fructe, legume si ceaiuri.
10. Scarile si mersul pe jos
Ideal ar fi sa va rezervati timp in fiecare seara de o plimbare mai lunga, singuri sau alturi de o companie placuta. Mersul pe jos este foarte sanatos atat pentru starea fizica si psihica, cat si pentru mentinerea in forma. Liftul nu este nici el un “prieten” de nadejde, scarile trebuie urcate treapta cu treapta.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice