“In Romania, prevalenta sindromului de oboseala cronica este estimata la 41.094 persoane (din intreaga populatie) , daca extrapolam singurele date disponibile international, ca reper. In SUA sunt 4 milioane de oameni afectati de S.O.C. si multe alte cazuri nediagnosticate, iar in Marea Britanie sunt un sfert de milion, ceea ce aduce aceasta afectiune in atentia tuturor cercetatorilor din intreaga lume, mai ales ca factorii favorizanti arata ca este o boala a omului modern”, declara Ionut Bacanu, Director Medical Secom.
Statisticile internationale arata ca prevalenta globala a bolii este estimata la 2.6% , in timp ce in Europa sunt peste 1.200.000 de pacienti diagnosticati cu S.O.C. ,
Mai mult, din cauza simptomelor care pot deveni invalidante, 50% din cei afectati de S.O.C. nu isi pot continua activitatea profesionala, in timp ce 40% reusesc sa continue sa lucreze, insa doar cu jumatate de norma. Sindromul de Oboseala Cronica se trateaza cu conditia absolut necesara de tinere sub control a simptomelor.
“Specialistii din intreaga lume recomanda imbunatatirea stilului de viata. In ziua de azi, alimentatia incorecta este tot mai raspandita, iar asta duce la un deficit de nutrienti care afecteaza metabolismul energetic. Micro-nutrientii sunt responsabili de productia de energie la nivel celular, iar studiile arata ca lipsa lor este una dintre cauzele S.O.C. Astazi, exista solutii moderne care contin chiar si 133 de nutrienti esentiali in aceeasi formula, formule complexe care ajuta la mentinerea nivelului optim de energie si imunitate,” adauga Ionut Bacanu, Director Medical Secom.
Mai ales in aceasta perioada rece, cand organismul e mai vulnerabil, specialistii recomanda populatiei o dieta echilibrata, sustinuta de un aport de suplimente nutritive cu formule complexe care sa acopere toti micronutrientii esentiali pentru mentinerea nivelului de energie si imunitate.
Pe langa corectarea alimentatiei, alte sfaturi includ adoptarea unui program cu exercitii de relaxare, masajul si practicarea exercitiilor fizice de cel putin 2 ori pe saptamana, pentru imbunatatirea calitatii somnului.
Foto homepage: oboseala, stres, somn via Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice