7 Octombrie 2014 publicat în Sanatate 16 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Din pacate, aceasta perioada ne expune riscului imbolavirii. Vremea este haotica, organismal nu s-a obisnuit inca sa suporte schimbarile de temperature care vin odata cu toamna. Mai mult decat atat, aceasta perioada este cu mult mai incarcata decat in restul anului si pentru ca nu vrem sa irosim energia de a face lucruri in favoarea unei raceli care ne tintuieste la pat, iata ce trebuie sa faci ca sa iti intaresti sistemul imunitar:

1. Incearca sa reduci din stres

Uneori, stresul este bun. Este modul prin care corpul tau se pregatese de o provocare, cum ar fi emotia de dinaintea unei prezentari. Dar un stres sustinut nu poate fi foarte bun pentru sanatatea ta. Studiile au aratat ca stresul iti poate slabi sistemul imunitar. Favorizand aparitia bolilor. Incearca sa reduci stresul si supararile, evitand cat de mult poti factorii care iti provoaca stari neplacute. Gaseste timp ca sa te relaxezi si sa faci lucrurile ce iti fac cea mai mare placere.

Foto: Shutterstock.com; femeie, optimism, toamna

Foto homepage: Shutterstock.com; femeie, toamna

2. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva

Gandurile pozitive pot sa confere sistemului tau imunitar un stimulent. Studii recente au aratat ca o atitudine optimista cu privire la viata si la intamplari iti ajuta extreme de mult sistemul imunitar. Ca sa iti conservi optimismul, rezerva-ti timp ca sa faci ceea ce iti face placere cel mai tare, cauta lumina ori de cate ori treci prin situatii dificile si incearca sa nu te afunzi in sentimente si ganduri negative. Inconjoara-te de oameni care sa iti ofere energie pozitiva, incurajari si zambete.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Naturli` lansează campania Nu sunt Papă-Lapte pentru conștientizarea alergiilor alimentare Crăciun și revelion pe rit vechi - Tradiții și semnificații ale sărbătorilor de iarnă pe stil vechi Cele mai populare flori de Ziua Indragostitilor

Iti recomandam si: 5 mantre pentru liniste psihica si sanatate

3. Mananca alimente ce contin antioxidanti

Consumul de fructe si vegetale te poate ajuta sa obtii o doza sanatoasa de antioxidanti. Aceste substante protejeaza celulele de radicalii liberi care afecteaza organismul. Ca sa va hraniti cu o mai mare varietate de antioxidanti, alegeti fructe si vegetale de diferite culori ca portocalele, ardei grasi, brocoli, kiwi, morcovi, pepeni rosii si galbeni, papaya, laptuci.

Iti recomandam si: Top 6 alimente probiotice care imunizeaza organismul!

4. Ia vitamine

Multivitaminele ajuta organismul sa isi construiasca un sistem imunitar mai puternic. Vitaminele A, C, D, E, zincul si magneziul sunt foarte importante pentru functionarea organismului.

5. Evita mancarea procesata

Fast food-ul, snacksurile, dulciurile si sucul acidulat nu prea asigura un bun aport de vitamine, fibre sau alti nutrienti. Si de cele mai multe ori, acestia contin mai multi aditivi si chimicale care pot fi daunataoare corpului tau. Cand alegi aceste alimente in locul alimentelor bogate in nutienti, cum sunt vegetalele, fructele si cerealele, risti sa iti depravezi corpul exact de ceea ce are nevoie cel mai tare.

Puterea rugăciunii aduce vindecarea inimii, a sufletului și a trupului Sărbătoare mare 21 Noiembrie: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului! Se deschid cerurile și calea celor morți este luminată INAM by Oana Roman, feminitate și povești de viață transpuse în formule cosmetice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri