1. Incearca sa reduci din stres
Uneori, stresul este bun. Este modul prin care corpul tau se pregatese de o provocare, cum ar fi emotia de dinaintea unei prezentari. Dar un stres sustinut nu poate fi foarte bun pentru sanatatea ta. Studiile au aratat ca stresul iti poate slabi sistemul imunitar. Favorizand aparitia bolilor. Incearca sa reduci stresul si supararile, evitand cat de mult poti factorii care iti provoaca stari neplacute. Gaseste timp ca sa te relaxezi si sa faci lucrurile ce iti fac cea mai mare placere.
Foto: Shutterstock.com; femeie, optimism, toamna
Foto homepage: Shutterstock.com; femeie, toamna
2. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva
Gandurile pozitive pot sa confere sistemului tau imunitar un stimulent. Studii recente au aratat ca o atitudine optimista cu privire la viata si la intamplari iti ajuta extreme de mult sistemul imunitar. Ca sa iti conservi optimismul, rezerva-ti timp ca sa faci ceea ce iti face placere cel mai tare, cauta lumina ori de cate ori treci prin situatii dificile si incearca sa nu te afunzi in sentimente si ganduri negative. Inconjoara-te de oameni care sa iti ofere energie pozitiva, incurajari si zambete.
Iti recomandam si: 5 mantre pentru liniste psihica si sanatate
3. Mananca alimente ce contin antioxidanti
Consumul de fructe si vegetale te poate ajuta sa obtii o doza sanatoasa de antioxidanti. Aceste substante protejeaza celulele de radicalii liberi care afecteaza organismul. Ca sa va hraniti cu o mai mare varietate de antioxidanti, alegeti fructe si vegetale de diferite culori ca portocalele, ardei grasi, brocoli, kiwi, morcovi, pepeni rosii si galbeni, papaya, laptuci.
Iti recomandam si: Top 6 alimente probiotice care imunizeaza organismul!
4. Ia vitamine
Multivitaminele ajuta organismul sa isi construiasca un sistem imunitar mai puternic. Vitaminele A, C, D, E, zincul si magneziul sunt foarte importante pentru functionarea organismului.
5. Evita mancarea procesata
Fast food-ul, snacksurile, dulciurile si sucul acidulat nu prea asigura un bun aport de vitamine, fibre sau alti nutrienti. Si de cele mai multe ori, acestia contin mai multi aditivi si chimicale care pot fi daunataoare corpului tau. Cand alegi aceste alimente in locul alimentelor bogate in nutienti, cum sunt vegetalele, fructele si cerealele, risti sa iti depravezi corpul exact de ceea ce are nevoie cel mai tare.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri