Infertilitatea masculina si bolile autoimune
Factorii care determina infertilitatea masculina sunt la fel de numerosi si complecsi ca in cazul femeilor, iar bolile autoimune nu lipsesc nici ele de pe aceasta lista. "Acestea afecteaza capacitatea de reproducere masculina prin aparitia in lichidul seminal a anticorpilor care ataca spermatozoizii. Astfel, spermatozoizii isi pot modifica motilitatea, structura, functiile sau provoca blocaje, efecte ce impiedica drastic procesul de concepere a unui copil."-- sustine dr. Dorina Codreanu, medic primar Obstetrica - Ginecologie cu supraspecializare FIV in cadrul Gynera Fertility Center.
Atunci cand sunt inca in stadii incipiente, bolile autoimune pot fi greu de identificat atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. Procedura de depistare a acestora implica de cele mai multe ori, pe langa testele de sange si o colaborare intre ginecolog si alti specialisti (endocrinolog, reumatolog, specialist in imunologie). Majoritatea deficientelor imunitare nu pot fi vindecate in totalitate, astfel ca in cele mai multe cazuri este nevoie de terapie medicamentoasa pentru a stabiliza simptomele. Netratate pe termen lung, aceste afectiuni pot duce la infertilitate, iar in acest caz singura solutie pentru o sarcina ramane fertilizarea in vitro.
Pentru a fi la curent cu noutatile, accesati www.gynera.ro si www.facebook.com/Gynerafertilitycenter.
Foto: ovul - shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri