3 Noiembrie 2014 publicat în Sanatate 17 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Persoanele depresive prezinta un risc de doua ori mare de a suferi un infarct miocardic comparativ cu cele care nu sufera de depresie, se arata intr-un studiu realizat in 2011 de oamenii de stiinta canadieni de la Universitatea Concordia.

Ce simptome ar trebui sa te ingrijoreze?

Deseori simptomele debutului unei boli cardiovasculare pot coincide cu cele ale depresiei si invers. Pe masura ce apar dificultati de concetrare, tulburari de somn, reducerea apetitului alimentar, anxietate, tensiune interioara, iritabilitate, oboseala sau pesimism (ganduri de vinovatie si de inferioritate) depresia urmata de boala cardivasculare se poate instala.

Un procent semnificativ dintre pacientii care sufera de depresie, cu sau fara afectiuni cardiovasculare asociate nu sunt diagnosticati la timp sau primesc ingrijirile terapeutice inadecvate. De aceea medicul de familie detine un rol cheie in depistarea precoce a simptomelor depresive si indrumarea acestor pacienti catre un serviciu de psihiatrie. In mod particular, la pacientii cu antecedente cardiovasculare medicul cardiolog poate fi cel care recomanda o evaluare psihiatrica in vederea stabilirii unui diagnostic de depresie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Controlul greutății corporale are un rol esential în tratamentul diabetul zaharat de tip 2 Problemele dentare netratate pot conduce la afecțiuni grave: Infarct miocardic, AVC, pneumonie și alte boli sistemice Cum măsurăm corect tensiunea arterială și care sunt valorile normale ale acesteia

Cum se trateaza corect cele doua afectiuni?

Cea mai utilizata si eficienta abordarea terapeutica s-a dovedit a fi asocierea dintre tratamentul psihologic si cel farmacologic.

Tratamentul psihologic poate fi reprezentat de una dintre urmatoarele forme de psihoterapie: terapia cognitiv comportamentala sau interpersonala. In anumite cazuri consilierea suportiva s-a dovedit a fi cea mai buna metoda de tratament psihologic.

In ceea ce priveste tratamentul farmacologic, medicatia antidepresiva aleasa pentru a fi administrata unui pacient depresiv cu boli cardiovasculare asociate trebuie sa aiba cel mai bun profil de siguranta in ceea ce priveste aparitia efectelor adverse. Psihiatrul va trebui sa tina cont nu doar de efectele si interactiunile dintre diversele antidepresive pe care le poate prescrie, ci si de efectele adverse care pot sa apara intre medicatia pescrisa de medicul cardiolog pentru afectiunile cardiovasculare ale pacientului si medicatia antidepresiva pe care el doreste sa o initieze.

Impactul major al obezității în apariția diabetului de tip 2 și importanța unui stil de viață sănătos Vitamina D, esențială pentru sănătate: Beneficii uimitoare și cum să o suplimentăm corect Fructele de sezon sunt elixir de sănătate! Iată ce beneficii au pentru organism. Nu știai acest lucru despre cireșe!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri