2. In Romania exista conditii la fel de bune ca in alte tari ?
Rata de succes a operatiilor de rinoplastie in Romania este la fel de mare ca cea din alte tari. Pacientii pot alege clinici sau spitale private, dotate cu aparatura de ultima ora și conditii de spitalizare excelente, pentru preturi mai mici decat cele din strainatate.
Avantajele de care beneficiaza pacientii care se opereaza in Romania sunt: scutirea cheltuielilor de transport intr-o tara straina (de cele mai multe ori considerabile), mancare, cazare si revenirile la controale - acestea pot dubla pretul initial.
Mai mult, in Romania vor exista fara indoiala apropiati care sa ajute cu recuperarea in primele zile dupa operatie.
3.Care este diferenta dintre rinoplastia deschisa si cea inchisa?
Rinoplastia deschisa consta in crearea unor mici incizii in interiorul fiecarei nari, care vor fi unite la nivelul columelei. Prin acestea medicul chirurg poate ridica pielea de pe oasele si cartilajele nasului pentru a examina clar structura acestuia si pentru a corecta imperfectiunile formei sau structurii nazale. In functie de complexitatea operatiei, aceasta dureaza intre 1 si 2 ore, timp in care pacientul va fi adormit in anestezie generala. Este singurul mod in care varful nasului poate fi remodelat, și in corectarea devierilor laterale; de asemenea se practica și in micsorarea nasului sau in rinocorectii secundare. Bine executata ofera cele mai spectaculoase rezultate, un varf de nas bine definit, subtiat, un rezultat rafinat.
Rinoplastia inchisa difera fata de cea deschisa prin prin faptul ca ofera un acces limitat la varful nasului și sept si presupune incizie doar in interiorul narilor, fara ca acestea sa fie unite, prin care se acceseaza restul nasului. Rinoplastia inchisa este recomandata rar, in modificari minore.
4.Cum ne pregatim de operatia de rinoplastie?
Desigur, fiecare pacient va primi indicatiile medicului in functie și de starea sa de sanatate. Este foarte probabil, insa, ca medicul sa ceara pacientului sa renunte la fumat, deoarece poate incetini recuperarea și provoca infectii, sa nu ia aspirina 2 saptamani inainte de interventie, sa evite raceala inainte de interventie.
De asemenea, cu cel putin 6 ore inainte de operatie, pacientul nu trebuie sa manace și sa bea nimic.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri