Blogul hairbuddha.net ne invata si cum sa preparam singuri, acasa, apa de orez fermentata:
Cum sa faci apa de orez fermentata
Foto: Orez, Shutterstock
Ingrediente:
½ cana orez negatit (brun, basmati, jasmine sau orice fel de orez, de preferinta organic)
2,3 cani apa
Preparare:
Spala bine orezul astfel incat sa ramana curat si sa nu mai aiba nicio murdarie in el. Pune jumatatea de cana de orez intr-un vas si acopera cu apa, lasandu-l la inmuiat pentru 2 ore. Dupa aceste doua ore, amesteca-l bine si agita-l pana cand apa devine tulbure. Separa apoi apa de orez cu ajutorul unei strecuratoare si lasa lichidul obtinut la temperatura camerei pentru o zi sau doua. Atunci cand lichidul devine usor acru inseamna ca fermentatia a inceput. Procesul de fermentare dureaza intre 24 - 48 de ore, in functie de temperatura camerei. Cu cat temperatura este mai ridicata, cu atat mai repede va fermenta apa de orez. Poti folosi aceasta apa de orez fermentata imediat, insa daca vrei sa o folosesti de mai multe ori, este indicat sa o fierbi pentru a opri procesul de fermentare. Odata ce s-a racit, o poti pastra in frigider pentru maxim 3, 4 zile. Poti adauga optional in ea cateva picaturi de ulei de arbore de ceai sau de rozmarin.
Reteta apa de orez fermentata via www.hairbuddha.net
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural