Sursele de acizi grasi omega 3:
• Somonul, sardinele, heringul si alte specii de peste oceanic;
• Alunele de padure;
• Uleiul de canola;
• Semintele de in
Surse de acizi grasi omega 6:
• Nucile si semintele;
• Uleiurile vegetale: de soia, floarea soarelui, porumb etc;
Problemele de sanatate in care sunt implicate cele doau tipuri de acizi grasi esentiali nu deriva din faptul ca unul este bun si altul are efecte negative, ci din dezechilibrul raportului dintre concentratiile lor. Pentru a exista un beneficiu asupra sanatatii, cei doi acizi trebuie asimilati intr-o anumita proportie. Raportul ideal este de 1 la 5, desi alimentatia zilnica modifica acest raport la 1 la 10, adica prea mult omega 6 si prea putin omega 3.
Un articol de Ciprian Chitu
Sursa: Healthy.ro.
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Cum sa-ti feresti copilul de raceli
Lumea e mica, dar sanatatea si frumusetea sunt domenii vaste
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural