4. Fa miscare!
Foto: Francesco83 / Shutterstock.com
Exercitiile care ti se potrivesc te vor ajuta sa scazi in greutate, sa te mentii si sa iti controlezi apetitul, pentru a nu mananca in exces. Propune-ti cel putin 30 de minute de miscare zilnica. Misca-te intr-un fel care imbina utilul cu placutul, alearga, danseaza, sari pe trambulina sau mergi pe bicicleta.
5. Monitorizeaza in jurnal
Scrie tot ceea ce mananci, dar mai ales cum te simti dupa ce mananci. Aceasta va ajuta si la inlaturarea unor proaste obiceiuri, cum ar fi mancatul automat, iar o “dieta” de cuvinte, combinata cu autoanaliza duce, de multe ori, la pierderea in greutate. Iti metabolizezi mult mai bine viata si caloriile!
6. Dormi suficient
Dormi in fiecare noapte 8 ore de somn de calitate, neintrerupt. Astfel ti se vor reduce poftele si se vor normaliza nivelurile hormonilor reglatori adiposi. In plus, un studiu publicat in 2010 a stabilit ca deprivarea partiala de somn nocturn a contribuit la cresterea rezistentei la insulina, pavand astfel drumul spre obezitate si diabet zaharat de tip 2.
7. Tine stresul sub control
Un loc de munca solicitant sau probleme in casnicie, lipsa de somn, prea multe de facut in prea putin timp, toate acestea duc la stres cronic, lucru care determina supraalimentarea. Invata sa te relaxezi in mod constient, aplicand tehnici de respiratie profunda, meditatie sau yoga.
Sursa: www.mindbodygreen.com
Foto homepage: Subbotina Anna / Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural