21 Septembrie 2015 publicat în Sanatate 101 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Va invitam sa cititi povestea Ioanei Pasca. Este povestea unei femei de 45 de ani care si-a schimbat viata total acum 2 ani, slabind foarte mult si schimbandu-si cariera.

Va invitam sa cititi un interviu cu Ioana Pasca, actualmente health trainer. Poate ca povestea ei va va inspira si va va ajuta sa va schimbati viata si stilul de viata daca simtiti ca acum este momentul potrivit pentru asa ceva. Este povestea unei femei de 45 de ani care si-a schimbat viata total acum 2 ani, slabind foarte mult si schimbandu-si cariera. Astfel, din director de comunicare in companii de renume, Ioana a hotarat sa devina specialist nutritionist si health trainer. A facut toate aceste schimbari pentru a le insufla fetelor ei un stil de viata sanatos si fericit.

Interviu cu Ioana Pasca, Health Trainer

1. Care este povestea din spatele acestei schimbari bruste de perspectiva? Ce te-a determinat sa parasesti munca dintr-o companie cunoscuta si cu un program stabil pentru a deveni Health Trainer ?

La un moment dat, cred ca fiecare dintre noi simte ca si-ar dori sa faca “si altceva”… La mine, sentimentul asta a fost mereu in mine, imi plac provocarile si nu cred ca mi-ar fi placut cum era inainte de anii ‘90, cand ieseai la pensie din acelasi loc de munca in care te angajai dupa ce terminai facultatea. Inca din studentie, imi placea notiunea asta de “si altceva”. Eram studenta la chimie si lucram intr-un post de radio. Dupa ce am terminat facultatea, m-am angajat la un laborator de chimie, dar microbul cu radioul era in mine, asa ca am abandonat domeniul si am intrat in Mass – Media. Dupa ceva ani, m-am apucat de Marketing si m-am dus iar la facultate ca sa invat mai multe despre target, pozitionare, rating, comunicare si PR… Imi place sa cred ca toate acestea m-au ajutat sa ma formez ca om si sa ma dezvolt profesional, iar Comunicarea ramane domeniul meu de suflet si m-am apucat acum si de blogging :).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sf Filofteia - viața, minunile și cea mai puternică rugăciune către sfânta muceniță Povestea de dragoste, dar și de trădare dintre Frida Kahlo și Diego Rivera: Secretele relației celor doi artiști care au șocat lumea Povestea de viață a primei femei architect din România, Maria Virginia Andreescu Haret

Ce m-a determinat sa-mi schimb perspectiva ? Eu nu o consider o schimbare, ci un parcurs firesc. Cred ca asta e de fapt drumul meu. Am lucrat si in companii 100% romanesti, dar si in corporatii 100% straine, m-am adaptat mereu mediului respectiv, imi place sa cred ca mi-am pus si amprenta personala prin locurile prin care am trecut si din toate am invatat lucruri pe care acum le voi pune in practica in dezvoltarea proiectelor personale. M-am hotarat sa devin Health Trainer pentru ca doresc sa impartasesc experienta mea cu oamenii obisnuiti care sunt inca neincrezatori ca pot face o schimbare in stilul lor de viata la orice varsta. Ca te poti apuca de sport si la 40 de ani, chiar daca nu ai fost deloc o persoana activa pana atunci, ca poti sa inveti sa mananci sanatos, ca iti poti modela silueta si sa stergi ceva ani de pe chipul tau in mod natural, fara pastile, bisturiu sau inele miraculoase.

Povestea tragică a Iuliei Hașdeu, prima româncă care a studiat la Universitatea Sorbona din Paris Dacă povestea dintre doi oameni nu s-a încheiat, ei se vor mai întâlni cândva, cumva Rebelii îndrăgostiți: Povestea ilegală de dragoste dintre Bonnie și Clyde

2. Care a fost momentul crucial care te-a facut sa intelegi ca ai nevoie de o schimbare a stilului de viata? Care au fost primii pasi catre noua ta viata?

Matematica ! Un simplu calcul matematic mi-a deschis ochii, as putea spune… Sa explic: cand mama mea avea varsta pe care o am eu acum, eu aveam jumatate din varsta ei si eram in ultimul an de facultate. Eram adult, iar mama considera ca si-a facut datoria, ne-a crescut, ne-a educat, ne-a pus pe o directie, pe mine si pe fratele meu.… si avea doar 46 de ani ! Ei bine, pana cand fetele mele vor ajunge studente mai sunt ceva ani, iar eu trebuie sa le pot fi alaturi, asa cum mi-a fost si imi este si acum mama mea… Tocmai de aceea, acest calcul matematic m-a determinat sa fac ceva cu viata mea, cu sanatatea mea, cu corpul meu. Imi doream o schimbare radicala, asa ca un “restart” la computer !

”SOUL TICKET” TE ADUCE ÎN POVESTEA UNUIA DINTRE CELE MAI MARI FESTIVALURI DIN LUME, UNTOLD Test de dragoste: Cum s-ar numi povestea voastră de dragoste? De la ambiție la succes în stomatologie, povestea unui antreprenor român în Bruxelles

Am fost mereu o persoana supraponderala, nu mi-a placut sa fac sport, dar deloc ! Nici macar in copilarie, asa incat, dupa ani, toate aceste lucruri mi-au afectatat starea de sanatate. Ma simteam mereu obosita, fara chef, aveam dureri mari de spate pentru ca stateam ore in sir la birou si nu faceam niciun pic de miscare, dureri articulare din cauza kilogramelor in plus, dupa orice masa imi era rau, eram balonata, aveam des crize biliare, probleme digestive, iar de silueta mea ce sa mai zic… Nu este deloc placut sa mergi prin magazine si sa tot probezi haine si sa nu iti vina, sa nu iti gasesti masura potrivita din modelul pe care il vezi in vitrina. Am auzit in jurul meu mereu indemnul “slabeste acum, sa nu regreti mai tarziu” sau “fa miscare, du-te la sport”… Dar pana cand nu mi-a zis corpul meu asta, pana cand mintea mea nu a fost pregatita, nu am facut nimic corect si concret !

AVON anunță lansarea programului de franciză: investește în propriul magazin și fii parte din povestea de succes în lumea frumuseții! Editura Paul Editions lansează o carte document: „Inegalabilul Davila” - Povestea legendară a părintelui medicinei românești Prima femeie care a devenit miliardară EXCLUSIV din muzică și care a schimbat regulile în industria muzicală. Povestea succesului lui Taylor Swift

Am simtit la un moment dat ca sunt pregatita pentru o schimbare si ca mi-o doresc foarte mult. Atat pentru mine, cat si pentru cei din jurul meu. Vreau sa le fiu exemplu fetelor mele, pentru ca acum stiu cat este de importanta o alimentatia echilibrata si sportul, inca din copilarie. Mama mea imi spunea zilele trecute: “nu-mi vine sa cred cu ce te ocupi, tu care, atunci cand erai la scoala, imi cereai cu lacrimi in ochi scutire de la sport si nu te preocupa silueta”. Nu vreau ca fiicele mele sa-mi repete greselile…

Acum vreo doi ani aveam aproape 90 de kg, purtam masura 48 la haine...Azi merg cu mandrie prin magazine si caut masura 34 – 36 la haine sau S la tricouri ! Aproape ca share-uiesc aceleasi haine cu fiica mea cea mare care, la 12 ani, este deja mai inalta decat mine! Prin urmare, primii pasi spre schimbare sunt legati de nutritie. Am consultat un nutritionist care mi-a spus ce greseli faceam in alimentatie, ce ar trebui sa schimb si mi-a dat cateva explicatii legate de metabolism si ce dieta sa adopt. Pentru ca eu sunt omul care trebuie sa inteleaga lucrurile inainte de a le pune in practica, am inceput sa citesc mai mult in legatura cu nutritia si asa am ajuns sa ma inscriu la cursurile de formare profesionala pentru a deveni Tehnician Nutritionist. Si de aici a inceput totul… Insa cea mai mare provocare nu a fost sa ma tin de dieta, pentru ca eram foarte hotarata sa invat ce e bine pentru mine si sa imi schimb stilul alimentar pentru a nu ma mai intoarce la ce a fost. NU! Cea mai mare provocare a fost sa ma determin sa-mi placa sa fac sport.

Mihai Morar ne invită, în cel mai nou episod de podcast „Fain & Simplu”, să descoperim  povestea neromanțată a lui Șerban Huidu We are one sound. Colecție, festival, dialog. Answear.LAB își continuă povestea despre femei. Ion Dichiseanu, o viață spumoasă, cu o reputație de Don Juan. A stat un an într-un lagăr nazist, iar povestea sa de dragoste cu Sara Montiel a făcut înconjurul lumii

Cum nutritionistul mi-a recomandat, evident, sa ma apuc si de sport, am inceput atunci sa-mi caut o sala de sport unde sa ma apuc de antrenament. Dar au inceput frustrarile, pentru ca acolo mi se parea ca toata lumea face mai bine decat mine, eu care abia puteam ridica un picior de la sol si, prin urmare, in perioada aceea nimic nu m-a determinat sa-mi placa sa fac sport. Am tot schimbat sali, instructori, stiluri de antrenament, pana cand am reusit sa ma motivez singura si sa ajung sa descopar antrenamentul care nu numai ca imi place, dar a dat si rezultate spectaculoase in cazul meu. Asa incat, dupa ce am terminat cursurile de nutritie, m-am ambitionat si am vrut sa-mi depasesc limitele, asa incat mi-am luat si acreditarea de instructor aerobic – fitness, precum si cea de Personal trainer. Astfel, pot oferi clientilor care doresc sa slabeasca, sa se tonifice, sa isi recapete silueta si pofta de viata o consultanta completa: plan de nutritie cu evaluare periodica, dar si recomandari privind antrenamentele potrivite, in functie de obiectivul ales.

Dezlipire de placentă: o provocare medico-științifică și o poveste de succes  A opta viață (Pentru Brilka), un roman despre iubiri, revoluții și ”un secol care ne-a înșelat pe toți”! Alexandrion Group a sărbătorit 18 ani de la lansarea Brâncoveanu Vinars printr-un eveniment de amploare la Palatul Bragadiru

De exemplu, in calitate de instructor si personal trainer, la sedintele de sport sunt foarte atenta la executia corecta a exercitiilor si corectez mereu pozitia clientelor mele pentru a executa corect miscarile. Daca e nevoie, intrerup toata sala ca sa aratam unei cliente noi cum se executa corect un exercitiu, ca sa nu ramana in urma. Mi se intampla de foarte multe ori, cand eram un simplu client la o sala de sport, sa pierd coregrafia unui exercitiu, sa nu il pot executa si pana reuseam sa “prind” miscarea, instructorul trecea la urmatorul exercitiu si la final simteam ca am terminat ora fara sa fi lucrat in mod eficient.

De asta, programele pe care le abordez eu nu se bazeaza foarte mult pe coregrafie sau pe sarituri in nestire, ci pe executia unor serii de exercitii in circuit sau pe interval de timp, dar si de tipul weight loss Pilates. Exercitiile din clasele mele se bazeaza pe cel mai bun si mai eficient aparat construit vreodata: corpul uman! De la o sedinta la alta vin cu noi exercitii, le surprind mereu pe clientele mele si asta le place foarte mult, ca nu au parte de rutina, ci de surprize si chiar bonus-uri la final de sedinta. Si cum spun ele: “bonus-ul nu este niciodata ciocolata”, ci o serie finala de exercitii pentru a incheia ora cu zambetul pe buze. Lucram antrenamentele cu propriul nostru corp, cu putine accesorii si acestea din cele uzuale: gantere, extensoare, bete, mingi etc. Nu avem nevoie de aparate si accesorii sofisticate, importanta este atmosfera, o sala decenta si foarte mult determinare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri