Daca barza intarzie sa isi faca aparitia la usa voastra, afla ca nu sunteti singuri. In lume, aproximativ unul din sapte cupluri intampina probleme in a concepe un copil, din diferite cauze. Din fericire, odata cu progresul medicinei, exista proceduri mai mult sau mai putin invazive care sa va ajute sa va indepliniti visul de a deveni parinti. Insa trebuie sa stiti ca aveti aliati si in natura. Iata ce plante va pot creste sansele de a concepe in mod natural (inainte de a le folosi, vorbiti cu medicul dvs, mai ales daca luati medicatie antitrombotica sau suferiti de alergii, boli renale, hepatice sau diverse afectiuni cronice):
Frunze de zmeur (Rubus idaeus)
Frunzele de zmeur sunt cunoscute pentru proprietatile lor de stimulare a fertilitatii feminine. Acestea sunt bogate in calciu, magneziu, potasiu, fier si vitamine ale grupului B si intaresc musculatura uternica si pelvina, reducand riscul de avort spotan. In plus, grabesc recuperarea uterina in urma hemoragiilor sau a unor interventii chirurgicale (de eliminare a chisturilor sau fibroamelor). Cercetatorii au aratat ca frunzele de zmeur au capacitatea de a reduce complicatiile si interventiile din exterior in timpul nasterii.
Daca ai un uter “iritabil” sau slabit, apeleaza la frunzele de zmeur cu aproximativ 3-6 luni inainte de incerca sa concepi, iar daca ai ramas insarcinata, fa o pauza in timpul primului trimestru, apoi reia administrarea. Infuzia reprezinta cea mai simpla modalitate de a beneficia de proprietatile unice ale frunzelor de zmeur. La 250 ml de apa fierbinte, adauga o lingura de planta si lasa la infuzat cel putin 5 minute, apoi strecoara si consuma. Pentru un ceai mai puternic, asteapta 4 ore inainte de a-l strecura. Iti poti pregati si cantitati mai mari de ceai din frunza de zmeur, la 4 litri de apa adauga o ceasca de frunze si lasa la infuzat peste noapte, inainte de a-l strecura. Consuma 3 sau mai multe cesti pe parcursul unei zile.
Poti achizitiona ceai de frunze de zmeur pe plantum.ro
Urzica (Urtica dioica)
Foto: lrlucik / Shutterstock.com
Urzica este un tonic excelent al fertilitatii, asigurand un nivel crescut al fierului in organism si ajutand la tonifierea uterului. In plus, echilibreaza profilul hormonal, avand efecte benefice la nivel hepatic, renal si suprarenal. Este bogata in clorofila si ajuta organismul sa elimine toxinele care ar putea impiedica conceptia. Pentru a pregati ceaiul de urzica, adauga o jumatate de ceasca de frunze la doua cesti de apa clocotita sau o lingura de planta uscata la o ceasca de apa clocotita. Lasa cel putin 15 minute la infuzat, apoi strecoara si consuma. Poti bea una-doua cesti pe zi, incepand cu cateva luni inainte de a incerca sa concepi, iar in timpul sarcinii este recomandat pentru a sustine implantarea embrionului.
Poti achizitiona ceai de urzica eco AICI.
Foto homepage: Ivanko80 / Shutterstock.com
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice