Trifoi rosu (Trifolium pratense)
Foto: Marina Shanti / Shutterstock.com
Trifoiul rosu este foarte cunoscut pentru proprietatile sale purificatoare si este folosit in scopul de a detoxifia organismul in vederea obtinerii unei sarcini. Cercetatorii au aratat ca poluantii din mediu influenteaza in mod negativ sanatatea reproductiva, cauzand cicluri menstruale neregulate, anovulatorii, infertilitate sau chiar avorturi spontane. Trifoiul rosu, pe langa efectul de detoxifiere a organismului, imbunatateste functia circulatorie in intregul organism, inclusiv la nivelul organelor genitale, stimuleaza productia de mucus cervical si combate uscaciunea vaginala, care ar putea influenta negativ reproducerea.
Pentru a pregati organismul de o potentiala sarcina, se recomanda consumul de ceai de trifoi rosu cu 3-6 luni inainte de momentul conceptiei. Se realizeaza o infuzie peste noapte din trifoi rosu sau in amestec cu urzica si se consuma 2-4 cesti pe parcursul zilei. Pentru realizarea unui tonic al fertilitatii, se prepara o infuzie din 3 masuri de trifoi rosu uscat, o masura de frunze uscate de zmeur si ½ de masura de frunze uscate de menta.
Ceai de trifoi rosu poti achizitiona de pe www.vegis.ro
Mielareaua (Vitex agnus castus)
Mai este denumit piperul calugarilor sau fructul castitatii, si s-a folosit de sute de ani in tratarea dezechilibrelor ginecologice la femei. Studii recente au aratat ca mielareaua actioneaza la nivelul glandei pituitare din creier, optimizand echilibrul hormonilor care influenteaza fertilitatea si faciliteaza ovulatia. De asemenea, impiedica evolutia endometriozei usoare, regleaza ciclul menstrual si ajuta organismul sa isi revina dupa administrarea indelungata a anticonceptionalelor.
Studiile au aratat ca trateaza anumite afectiuni inflamatorii ale tractului genital si reduce efectele neplacute ale sindromului premenstrual. Specialistii nemti au aratat ca mielareaua (Vitex) poate fi administrata in conditii de siguranta pana in a treia luna de sarcina, insa nu mai mult, pentru a nu stimula aparitia lactatiei mult prea devreme. Efectele sale apar din a 10-a zi de administrare, insa este bine sa fie luata cu macar 6 luni inainte de momentul conceperii, pentru a putea bneficia din plin de proprietatile sale.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri