19 Noiembrie 2015 publicat în Sanatate 7 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
6 din 10 trateaza infectiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic, in caz de boala.

Combinatiile de substante active, eficace in tratarea virozelor

Analizand rezultatele studiului, Dr. Ileana Efrim, medic de familie, Societatea Nationala de Medicina Familiei, apreciaza ca:

„Romanii au inceput sa isi schimbe conduita cu privire la tratamentul bolilor de sezon: cauta informatii din surse de incredere si nu mai apeleaza la antibiotice la primele semne de raceala si gripa. Dupa cum am punctat in nenumarate randuri, antibioticele nu sunt medicamente destinate tratarii racelii si gripei, provocate de rinovirusuri, respectiv virusuri gripale, ci infectiilor bacteriene. In schimb, combinatiile de substante active pot fi eficace in tratarea acestor viroze, contribuind la ameliorarea durerii de cap, durerilor musculare, febrei, durerii in gat, congestiei nazale sau a sinusurilor”.

Diferenta dintre raceala si gripa

Desi, la prima vedere, raceala si gripa au manifestari comune, fiecare are particularitati care le diferentiaza, astfel incat pacientul poate lua din timp masurile corecte de combatere si diminuare a simptomelor.

Principala diferenta dintre raceala si gripa este aceea ca raceala are o durata mai scurta si este mai putin agresiva decat gripa, care are o manifestare mai lunga si poate afecta sever organismul.

- Raceala debuteaza cu stari de oboseala, stranut, dureri de cap si dureri in gat, urmate de cresterea consistenta a mucozitatii nazale si modificari de culoare a pielii, care capata un aspect palid. Raceala are o evolutie limitata in timp.

- Gripa debuteaza brusc si violent, cu febra inalta (39-40°C), frisoane, stare generala de rau si dureri puternice de cap, ochi si muschi, tuse seaca ce poate persista mult dupa trecerea episodului acut (simptome mult mai severe). Durata gripei este mai mare si se poate complica la copii, varstnici si bolnavii cronici (afectiuni cardiace, diabetici, astm bronsic etc.)

- In cazul suspiciunii de gripa, daca simptomele se prelungesc ca durata, nu scad in intensitate sau chiar se agraveaza, pacientii trebuie sa se prezinte la medicul de familie pentru a-si trata corespunzator afectiunea acuta;

- Pentru calmarea simptomelor de debut, sunt recomandate pastilele care au la baza combinatii de substante active;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri