IN ACEST ARTICOL:
Cine nu s-a confruntat cu o durere de cap, usor suparatoare sau greu de suportat? Este foarte important sa intelegem cu ce durere ne confruntam, sa stim cum o tratam si mai ales care sunt semnele care trebuie sa ne trimita la medic.

Tratamentul optim al cefaleei este determinat de mai multi factori, inclusiv tipul, frecventa si cauza acesteia. De asemenea, trebuie sa avem in vedere faptul ca nu toate durerile de cap necesita atentie medicala. Astfel, tratamentul poate include: educatia cefaleei, consiliere si managementul stress-ului, precum si tratament medicamentos.

Foto: Maridav / Shutterstock.com

Educatia cefaleei include constientizarea de catre pacient a unor factori declansatori si eliminarea acestora (fumat, consum de alcool, consumul de cofeina, privarea de somn, consumul de fast food etc.). Consilierea si managementul stress-ului se poate face impreuna cu un psiholog sau un psihoterapeut.

“Este foarte important ca pacientii sa aiba in vedere ca folosirea indelungata a analgezicelor fara prescriptie medicala poate duce la aparitia unei cefaleei cronice zilnice! La nivel mondial constatam ca 4% din populatie sufera de cefalee cronica, iar din acest procent o proportie mare este ocupata de cefaleea cronica indusa medicamentos.”, atrage atentia dr. Ana Ghitoiu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 semne care îți indică că ai nevoie de o nouă pereche de ochelari Varicela: Simptome, Complicații și Prevenire Ce boli ascunde lipsa de fier - simptome și impact asupra sănătății

Simptomele care trebuie sa te trimita la o consultatie cu medicul neurolog:

- Daca ai mai mult de 3 episoade de cefalee pe saptamana;

- Cefalee care pare sa se tot agraveze si nu se amelioreaza cu niciun tratament;

- Daca e nevoie sa iei analgezice zilnic sau aproape zilnic pentru cefalee;

- Daca iei mai mult de 2-3 doze de analgezic pe saptamana pentru cefalee;

- Daca cefaleea apare dupa efort fizic, stranut, tuse, aplecarea capului;

- Daca stii ca ai cefalee, dar caracterul acesteia s-a schimbat (doare altfel, isi schimba localizarea, doare mai des, mai intens).

“Pentru o diagnosticare cat mai corecta este important sa descrieti simptomele si caracteristicile cefaleei cat mai complet - durata, intensitate, factori agravanti etc.

Evaluarea neurologica poate include si efectuare de CT sau RMN cerebral, daca medicul considera ca este o problema a sistemului nervos central. In plus, specialistul poate recomanda efectuarea de analize de sange, examen oftalmologic sau chiar punctie lombara.”, adauga dr. Ana Ghitoiu.

Românii petrec doi ani din viață confruntându-se cu migrene. La nivel național, 2.3 milioane de adulți suferă de migrene în diferite stadii Tratamentul ortodontic la adulți: Conceptul Slavicek, VieSID, condilografie, alignere, repoziționare mandibulară  Ești iubit mai mult decât îți poți imagina: Top 3 zodii pe care Divinitatea le iubește enorm și le protejează întotdeauna

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri