19 Februarie 2016 publicat în Sanatate 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Sforaitul este provocat de perturbarea fluxului de aer inspirat prin gura sau nas in plamani, in timpul somnului. Cel mai adesea, cauza este ingustarea sau blocarea cailor aeriene la nivelul nasului sau gatului.

Tratamentele medicamentoase, plasturii sau spray-urile pentru sforait nu rezolva problemele decat temporar, iar in loc sa se diminueze, boala sforaitului nu face altceva decat sa se cronicizeze. Plasturii nazali ridica ranile, marind astfel deschiderea cailor nazale si permitand persoanei sa respire pe nas si nu pe gura, in timp ce spray-urile nazale umezesc valul palatin. Acestea sunt insa eficiente doar pentru persoanele cu obstructie nazala.

O alta cauza asupra careia se poate interveni se afla la nivelul valului palatin, ce apare mai lung sau mai flasc. Scopul tratamentului ar fi scurtarea valului sau rigidizarea lui.

In conditii de cabinet ORL, se pot efectua manevre minim-invazive sub anestezie locala, prin actiunea asupra cornetelor nazale sau valului palatin cu un electrocauter cu radiofrecventa.

Cum se desfasoara interventia cu generator de radiofrecventa?

Reductia volumetrica cu radiofrecventa a cornetelor este o procedura chirurgicala sigura si poate reduce hipertrofia cornetului nazal inferior la pacientii cu obstructie nazala cronica. Se actioneaza asupra structurii interne a cornetelor, producnd retractia lor si lasnd intacta suprafata acestora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul afectează calitatea somnului a 61% dintre români Aurelian Andreescu, o viață plină de cântec și amar. Care a fost marea sa dramă și ce i-a grăbit sfârșitul Sforăitul sever al copiilor este un semnal de alarmă pentru sănătatea respiratorie și necesită consult ORL de urgență

Interventia se realizeaza cu anestezie locala, este rapida si aproape nesangeranda si nu necesita tamponament nazal. Suferinta este minima. O senzatie de obstructie nazala poate persista circa o saptamana dupa interventie, timp in care se folosesc solutii saline pentru toaleta nazala si tablete antiinflamatorii, a adaugat Dr. Raducu Stanciulescu, medic primar ORL, care efectueaza cu succes astfel de interventii in conditii de siguranta si dotare maxima, in cadrul Centrului Medical ExMedica. Rezultatul final, la circa 1 luna, va fi o respiratie usoara, cu un flux de aer normal la nivelul nasului, atat pe timpul zilei (repaus sau efort), cat si in timpul somnului.

De asemenea, prin aceeasi procedura, se actioneaza asupra valului palatin obtinand retractia si rigidizarea lui.

Foto homepage: ChameleonsEye /Shutterstock.com

Controlul greutății corporale are un rol esential în tratamentul diabetul zaharat de tip 2 De ce sunt administrate vaccinurile la o varsta atat de frageda? | Intrebari frecvente Juicy Couture - marea revenire a unui brand glamour iconic

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri