In general, intre 4 si 6 ani intre dintii de lapte ar trebui sa apara spatieri (dintii de lapte “se raresc”), fenomen numit diastemizare, semn ca maxilarele cresc de la sine pentru a se pregati pentru eruptia dintilor permanenti. Daca acest fenomen nu apare, cel mai probabil copilul va avea nevoie de aparat dentar.
Exista, desigur, si unele indicii pe baza carora parintii isi pot da seama daca cel mic are nevoie de aparat dentar si pot grabi vizita la ortodont. „Pierderea dintilor de lapte mult prea devreme, prea tarziu sau neregulat, dificultatile la mestecat sau muscare, respiratia pe gura, aglomerarea dintilor, dintii deplasati sau dintii aflati in afara ar trebui sa ridice un semnal de alarma pentru parinti. Semne de ingrijorare reprezinta si muscarea obrazului, dintai care se imbina anormal sau deloc si oasele si dintii disproportionati in raport cu restul fetei”, a completat doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert.
De multe ori, parintii insisi au experienta unor afectiuni ortodontice, astfel incat se explica preocuparea lor privind sanatatea dentara a copilului. Din fericire, urmarind cu atentie schimbarile ce pot aparea in dezvoltarea celui mic, cu multa rabdare si avand sprijinul unui specialist ortodont cu experienta, majoritatea afectiunilor pot fi tratate intr-un timp destul de scurt, pentru a obtine zambetul frumos mult dorit.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri