2. Implantul dentar
O alta solutie pentru a inlocui dintii lipsa este implantul dentar. Acesta este reprezentat de un surub metalic introdus in os, care inlocuieste radacina dintelui lipsa si peste care se face o coroana dentara.
Implantul dentar necesita o igienizare atenta, iar costul lui este de multe ori mai mare decat al aparatului dentar.
3. Puntea dentara
Cea de-a treia solutie, puntea, este reprezentata de o coroana care inlocuieste dintele lipsa si care trebuie fixata pe dintii vecini, care sunt slefuiti, iar uneori este necesar ca nervii lor sa fie scosi. Din pacate, insa, un dinte fara nerv are o rezistenta si o viata mai reduse. In plus, puntea trebuie inlocuita la un interval de 10-15 ani, pentru ca gingia se retrage, iar dintii slefuiti pot fi descoperiti si se pot caria.
In cele din urma, optiunea care este aleasa pentru a inlocui dintii lipsa depinde de mai multi factori, inclusiv temerile pacientului, resursele financiare si scopurile pe care le are prin acest tratament. O discutie sincera intre pacient si medicul specialist este indicata pentru a analiza fiecare situatie in parte si pentru a lua cea mai potrivita decizie de tratament.
de dr Mihaela Dan, Orto-Implant Expert
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri