4 Aprilie 2016 publicat în Sanatate 28 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Iata avantajele si dezavantajele fiecarei proceduri in parte pentru a evalua mai bine care este solutia cea mai potrivita in functie de caracteristicile fiecarui pacient.

2. Implantul dentar

O alta solutie pentru a inlocui dintii lipsa este implantul dentar. Acesta este reprezentat de un surub metalic introdus in os, care inlocuieste radacina dintelui lipsa si peste care se face o coroana dentara.

Implantul dentar necesita o igienizare atenta, iar costul lui este de multe ori mai mare decat al aparatului dentar.

3. Puntea dentara

Cea de-a treia solutie, puntea, este reprezentata de o coroana care inlocuieste dintele lipsa si care trebuie fixata pe dintii vecini, care sunt slefuiti, iar uneori este necesar ca nervii lor sa fie scosi. Din pacate, insa, un dinte fara nerv are o rezistenta si o viata mai reduse. In plus, puntea trebuie inlocuita la un interval de 10-15 ani, pentru ca gingia se retrage, iar dintii slefuiti pot fi descoperiti si se pot caria.

In cele din urma, optiunea care este aleasa pentru a inlocui dintii lipsa depinde de mai multi factori, inclusiv temerile pacientului, resursele financiare si scopurile pe care le are prin acest tratament. O discutie sincera intre pacient si medicul specialist este indicata pentru a analiza fiecare situatie in parte si pentru a lua cea mai potrivita decizie de tratament.
 

de dr Mihaela Dan, Orto-Implant Expert


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri