In lungul post al Pastelui, apreciem parca si mai mult verdeturi precum urzica, spanacul si stevia, verdeturi care apartin bucatariei romanesti traditionale. Poate ca nu au un nume sofisticat sau cu rezonanta exotica precum cele pe care le gasim in supermarketuri, insa beneficiile pe care consumul acestor verdeturi le poate aduce starii noastre generale de sanatate sunt de nepretuit. Sunt eficiente si in dietele de slabire caci au o valoare energetica redusa, reducand nivelul colesterolului si purificand sangele.
Iata de ce aceste 3 minuni ale naturii nu trebuie sa lipseasca din cura noastra de detoxifiere:Urzica -Nu degeaba credeau bunicii nostri ca urzica reprezinta leacul pentru aproape orice suferinta. Chiar daca nu pare o planta atat de “prietenoasa”, urzica este cunoscuta ca o planta cu efecte tamaduitoare remarcabile datorita continutului sau ridicat de saruri minerale: magneziu, potasiu, calciu, nitrati si de vitamine: A, B2, C, K. Ajuta totodata la tratarea alergiilor, in acest caz fiind recomandat consumul sau sub forma de ceai.
Urzica joaca un rol important si in protejarea sistemului imunitar al organismului. Vitaminizand si mineralizand, urzica previne aparitia anemiilor si a starilor de apatie fizica. In plus, urzica are o actiune general fortifianta si tonica, stimuland regenerarea tesuturilor si cicatrizarea ranilor. Consumul de urzici favorizeaza distrugerea viermilor intestinali si combate diareea si anumite afectiuni ale aparatului digestiv. Ceaiul de urzici este excelent in detoxifierea de primavara, avand rolul de a regla sistemul circulator, curatand sangele de toxine. Pentru a nu distruge substantele active existente, se prepara o infuzie din 2 lingurite de urzici si o cana de apa fierbinte. Se bea de trei ori pe zi, timp de 3 saptamani.
Spanacul -Nu doar Popeye marinarul poate deveni invincibil dupa o portie zdravana de spanac. Si noi, oamenii de rand, putem. Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, , B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame). In jurul acestei plante pluteste un mit care inca nu a fost spulberat, acela ca spanacul reprezinta planta cu cea mai mare cantitate de fier.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice