Aceste alimente bio seamana foarte mult cu cele consumate de strabunii nostri. Acestia traiau ani multi pentru ca ceea ce mancau era natural, de o calitate net superioara produselor alimentare de astazi.
In zilele noastre economia primeaza, astfel producatorii se gandesc in special la modalitatea de a obtine cat mai multe produse in timp cat mai scurt, evident, pentru a le functiona si a le evolua afacerea. Astfel, animalele pentru carne cresc cu tot felul de substante care le ingrasa si le dezvolta rapid, insa cu efecte nocive atat asupra carnii, cat si a consumatorului, adica... a noastra. Produsele animalelor de asemenea sunt influentate de aceste substante, aici nu ma refer la carne, ci la oua, lapte etc. Ati vazut vreodata diferenta dintre galbenusul unui ou din comert si unul de la oul unei gaini crescute la tara? Diferenta nu consta doar in culoarea galbenusului, ci si in compozitia acestora, tetstata in laborator de nutritionisti si de cei din domeniul igienei alimentare.
Dar diferenta dintre carnea unui pui de tara si pulpele din comert? Ori diferenta dintre laptele cumparat din supermarket si cel de tara? Da, diferentele chiar exista, nu doar in privinta gustului. Legumele de asemenea parca nu mai au gust, sa dam exemplu rosiile sau morcovii.
Ce au diferit produsele bio?
Daca mergem la supermaket si cumparam fructe pe care le vom consuma, nu putem spune neaparat ca mancam foarte sanatos, ele crescand cu ingrasaminte. Produsele bio sunt insa obtinute altfel.
Spre exemplu, legumele si fructele sunt crescute pe soluri fertile bine irigate, fara niciun strop de ingrasamant chimic. Astfel, legumele si fructele obtinute sunt mai hidratate, au o consistenta mai dura, aspect deosebit de apreciat de catre medicii stomatologi care tot acuza "alimentatia moale" din ziua de azi. De asemenea compozitia mineralelor, vitaminelor si substantelor active din fructele si legumele bio este diferita fata de cele din comert, avand mai multe vitamine si mai multi antioxidanti.
Animalele de asemenea sunt crescute cu nutret sau hrana specifica fara a primi vreun factor de crestere sau alte substante destinate dezvoltarii sau producerii de lapte, oua etc. Asadar, atat carnea cat si restul produselor animale au o calitate net superioara celor obisnuite, fiind mult mai bogate in proteine de clasa superioara (esentiale pentru regenerarea celulara, lupta anticancer, cresterea imunitatii, caci anticorpii sunt lanturi proteice) precum si in unele minerale (fier, calciu, magneziu etc).
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară