8 Iunie 2016 publicat în Sanatate 63 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Chisturile de ovar se pot manifesta printr-o senzatie de durere sau presiune in abdomenul inferior de partea pe care acesta se dezvolta, disconfort in timpul contactului sexual, tulburari ale tranzitului intestinal sau urinari frecvente.

Exista posibilitatea prezentei SOPC la femeile care prezinta mai putin de 8 menstruatii intr-un an, crestere in greutate sau obezitate, acnee, fir de par gros, negru si crescut in zone caracteristice barbatilor si dificultati in a obtine o sarcina.

"Sindromul ovarelor polichistice se manifesta prin cicluri menstruale neregulate si anovulatorii si presupune un aspect ecografic specific al ovarelor. In aceasta afectiune nu prezenta microchisturilor ovariene este principala problema, ci tulburarile hormonale ce caracterizeaza acest sindrom", adauga dr. Andrei Cucu.

Diagnosticul chistului ovarian

Pentru a diagnostica chisturile ovariene, se pot realiza urmatoarele tipuri de teste:

1. Ecografia endovaginala: acest tip de test este cel mai bun pentru diagnosticarea chistului ovarian. Folosind o ecografie endovaginala, structura interna poate fi categorisita ca simpla (doar cu lichid), complexa (cu zone de lichid in amestec cu material solid) sau complet solida (fara lichid evident).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Simptome ginecologice pe care nu ar trebui sa le ignori! Medicii Doğa Seçkin și Hamdullah  Sözen- doi specialiști de top în Ginecologie Oncologică și FIV, la conferința Femeie, ai grijă de tine! Îți plac chipsurile, dar știi cât de nesănătoase sunt? Iată 5 alternative curate pe care merită să le încerci

2. Scanarea RMN: aceasta ajuta si la clarificarea rezultatelor unei ecografii.

3. Teste ale nivelurilor hormonale: utile mai ales in diagnosticul si urmarirea tratamentului in SOPC

4. Analiza antigenului tumoral CA 125: acest test de sange cauta o substan a numita antigen CA-125, asociata cu cancerul ovarian. Este folosita pentru a determina riscul ca masa ovariana sa fie canceroasa sau inofensiva.

„Tratamentul depinde in mare masura de marimea i aspectul chistului, dar si de varsta pacientei. Daca se impune tratamentul chirurgical, in lipsa contraindicatiilor acesta trebuie sa fie de prima intentie minim-invaziv, laparoscopic. Doar astfel se poate asigura o recuperare rapida cu dureri minime si cicatrici abia vizibile”, adauga dr. Andrei Cucu, medic specialist obstetrica – ginecologie in cadrul Medicover.

Cinci cadouri handmade pe care le poți pune în ghetuțele celor mici de Moș Nicolae Aparatul dentar și igiena orală: Sfaturi și recomandări Metode practice de economisire în activitățile de zi cu zi

Dr. Andrei Cucu este medic specialist in obstetrica-ginecologie, pasionat de tehnicile operatorii minim invazive – laparoscopie si histeroscopie. Detalii pe www.drcucu.ro sau https://www.facebook.com/DrAndreiCucu/.
 

Foto homepage: Den Rise / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri