Desigur ca si implicatiile de ordin medical reprezinta un factor puternic. „Printre numeroasele beneficii aduse de aparatul dentar se numara reducerea riscului de aparitie sau chiar inlaturarea consecintelor inghesuirilor dentare si ale muscaturii incorecte: cariile, care apar datorita dificultatilor de realizare a periajului atunci cand dintii sunt inghesuiti si parodontoza, care apare datorita fortelor anormale suportate de dintii aflati in ocluzie (muscatura) anormala”, a adaugat doamna doctor Mihaela Dan.
Nu in ultimul rand, purtarea aparatului dentar poate fi necesara pentru a indrepta dintii migrati in urma unor extractii dentare, in vederea realizarii unor lucrari dentare sau implanturi corecte sau chiar pentru a inchide spatiile postextractionale prin deplasarea dintilor cu ajutorul aparatului dentar. Asadar, exista mai multe motive solide pentru a lua in considerare un tratament ortodontic indiferent varsta.
Mai este eficient aparatul dentar la adult?
Dintii pot fi deplasati prin os la orice varsta, insa la adult tratamentul dureaza putin mai mult decat la copil, care are oasele mai moi, mai maleabile. „Cu toate acestea, in mod obisnuit, durata tratamentului ortodontic rareori ajunge la 2 ani, in general fiind de 6-18 luni in functie de gravitatea fiecarui caz in parte. Ceea ce pentru pacient poate parea un caz extrem de dificil, pentru un medic cu experienta poate sa nu reprezinte deloc o problema si tocmai de aceea este necesar un consult de specialitate inainte de a lua orice decizie. Doar specialistul este in masura sa estimeze cat timp va fi necesara purtarea aparatului dentar pentru a obtine rezultatele dorite, sfatul meu pentru cei care isi doresc sa faca acest pas fiind sa nu se descurajeze comparand situatia lor cu cea a celor din jur”, recomanda doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert.
Indiferent de varsta si situatia unui pacient in particular, un medic ortodont cu experienta a intalnit si rezolvat cu siguranta de-a lungul anilor de practica cazuri asemanatoare, astfel incat va avea o solutie si pentru acel caz.Tot ce trebuie sa faca pacientul este sa capete curaj si sa faca primul pas spre un zambet frumos si sanatos.
Foto homepage: Verkhovynets Taras / Shutterstock.com
Foto int: Alexis Photo / Shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară