Dezavantajele periutei electrice fata de cea manuala
Primul si cel mai evident dezavantaj al periutei de dinti electrice prin comparatie cu cea manuala este ca cea dintai este mai costisitoare, pretul fiind influentat de marca si de caracteristicile tehnice. Un alt cost suplimentar va fi cel de inlocuire a capatului dupa uzare, care este mai scump chiar decat o periuta manuala noua.
Folosirea periutei electrice cere si o grija deosebita deoarece aceasta se poate deteriora mai usor decat o periuta clasica. Odata scapat pe jos este foarte probabil ca dispozitivul electric sa se deterioreze si sa nu mai poata fi folosit.
Din pacate, periuta de dinti electrica, mai voluminoasa decat cea manuala, se va dovedi dificil de transportat in calatorii, iar faptul ca folosirea ei ne face dependenti de accesul la priza sau acumulatori poate reprezenta un dezavantaj major mai ales atunci cand nu ne aflam acasa.
“Nu in ultimul rand, desi periuta de dinti electrica poate avea un design mai atragator pentru cei mici, aceasta se gaseste intr-o varietate mai mica de forme sau tipuri de peri. Prin comparatie, cea manuala poate fi cu peri moi, medii, soft, cu insertii de plastic, cu inclinatii diferite ale perilor, cu maner flexibil sau rigid, scurt sau lung, cu curatator de limba etc.”, explica doamna doctor Mihaela Dan.
Indiferent de tipul de periuta folosit, recomandarea medicilor specialisti este ca spalarea pe dinti sa se realizeze cel putin de doua ori pe zi, esential dupa micul dejun dimineata si inainte de a merge la culcare. Periajul este recomandat sa dureze cel putin 2 minute, asigurandu-ne ca toate zonele sunt bine curatate. Asadar, daca va simtiti confortabil cu utilizarea celei manuale si reusiti sa va pastrati dintii sanato i, nu este nevoie sa schimbati tipul de periuta dentara.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural