Comunicat de presa
Caderea parului, experimentata aproape de fiecare dintre noi la un moment dat in viata, poate fi un fenomen frustrant pentru femei si barbati deopotriva. Exista diferite cauze posibile ale acestei probleme, inclusiv afectiuni medicale, genetice, unele medicamente, tratamente dure cu scalpul sau parul, precum si stresul sau modificarile hormonale.
Domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog in cadrul Clinicii de dermatologie Hebra recomanda consultarea unui medic dermatolog odata observata caderea in exces a parului, pentru a determina cauzele care au dus la aparitia acestei probleme si a urma tratamentul adecvat pentru tratarea ei.
In cazul in care pierderea parului este cauzata de o boala, tratamentul pentru boala respectiva este foarte probabil sa restabileasca si sanatatea capilara. Daca, in schimb, un anumit medicament provoaca pierderea parului, este foarte probabil ca medicul specialist sa recomande ca acesta sa nu mai fie utilizat timp de cel putin trei luni. Tratamentele topice se pot dovedi eficiente in unele cazuri, dar in altele, in functie de cauza care a stat la baza caderii parului, interventii medicale si chirurgicale ar putea fi necesare pentru a restabili cresterea parului.
Corticosteroizii
Corticosteroizii reprezinta derivati hormonali sintetici folositi frecvent sub forma de lotiuni si solutii in alopecii inflamatorii, cum ar fi cele din dermatitele alergice, iritative, atopice, psoriazis, alopecia areata, lupus.
„Cu toate ca nu schimba cursul bolii, corticosteroizii reduc local inflamatia si permit reluarea ciclului normal de crestere al parului in zonele afectate dupa remiterea puseului de boala. Sunt unele din cele mai eficiente tratamente, respectand conditia ca diagnosticul sa fie bine stabilit. In cazul alopeciei areate se poate opta pentru injectare intradermica a corticosteroizilor in zonele fara par, repetata la intervale de 4 saptamani cu rezultate foarte satisfacatoare in multe cazuri. Atentie insa ca administrarea pe termen lung, nesupravegheata de dermatolog, poate duce la subtierea pielii si infectii locale”, explica domnul doctor Laurentiu Vladau, medic specialist dermatolog.
Sampoanele antifungice
Sampoanele antifungice sunt utile atunci cand pierderea parului este determinata sau agravata de infectii cu ciuperci ale scalpului sau in cazul dermatitei seboreice si psoriazisului. Sunt folosite substante fungicide sau fungistatice, precum ketoconazol, ciclopirox, zinc pyrithione, sulfura de seleniu, care si-au dovedit eficienta in tratarea acestei probleme.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice