Albirea uniforma. Atunci cand alegem o metoda de albire a dintilor trebuie sa tinem cont de faptul ca, in mod natural, diferite parti ale dintelui au intensitati diferite a culorii: zona din apropierea gingiei nu este la fel de alba precum marginea cu care muscam, cea din urma fiind, in general, mai subtire si mai deschisa la culoare. Aceste proportii de culoare vor fi mentinute si in urma albirii dentare la cabinet, care nu va asigura o albire uniforma de sus in jos – cum s-ar intampla in cazul fatetelor.
Rezultatul pe termen lung. Fatetele dentare ceramice nu isi modifica in timp culoarea, asadar putem avea dinti albi chiar si 15 ani, aceasta fiind durata de viata a unor fatete bine ingrijite. In schimb, albirea dentara este o solutie temporara, deoarece dintii se vor ingalbeni din nou din cauza inaintarii in varsta si a stilului de viata: fumatul si consumul bauturilor si alimentelor care pateaza vor atenua rezultatul intr-o perioada variabila de la persoana la persoana, fiind necesara repetarea procedurii de albire.
Costul. Fatetele dentare au un cost mai ridicat decat albirea dentara, mai ales in comparatie cu albirea la domiciliu, insa necesitatea repetarii acesteia va ridica treptat costurile. Procedurile aplicate acasa au costurile cele mai mici, insa si rezultate mai slabe.
Punand in balanta avantajele si dezavantajele fiecarei metode, putem alege varianta care ni se potriveste cel mai bine si care ne va aduce zambetul dorit.
***
Pe parcursul celor 14 ani de experienta, Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a reusit sa aduca zambetul pe buzele a mii de pacienti, practicandu-si profesia cu pasiune si dedicare. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.
Foto homepage: Subbotina Anna / Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară