30 Martie 2017 publicat în Sanatate 7 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Dupa ce am primit diagnosticul de endometrioza la 28 de ani, am inceput cercetarile si planul de atac pentru a tine in frau aceasta boala. M-am informat si documentat atent si, tinand cont si de necesitatile corpului meu, am facut cateva schimbari in stilul meu de viata si de alimentatie:

Sugestii de suplimente alimentare

Toate vitaminele B imbunatatesc functionarea ficatului si ajuta la metabolizarea estrogenului

Un mare da, si eu luam intr-un timp un complex de vitamine B si ma simteam foarte bine. Am o mica nedumerire pentru ca stiu ca B12, parca, ar putea creste tumorile din corp, deci si chisturile, dar inca nu sunt lamurita in privinta asta.

Papadie pentru ficat si rinichi

Un mare da. Singurele ceaiuri pe care le beau regulat sunt de papadie si de ghimbir.

Silimarina din nou pentru ficat

Aici este de preferat o sursa cat mai sigura si neaparat din seminte (adica fructe) de silimarina, nu din alte parti ale plantei pentru ca celelalte sunt estrogenice. E cam confuzant pentru ca pe unele produse cu silimarina din Romania este mentionat ca nu ar fi indicate in endometrioza.

Nu l-am incercat inca.

Seleniu pentru prevenirea endometriozei

Am luat destul de putin timp seleniu, insa mi s-a parut interesant ce scrie in articolul asta: ca fermierii dadeau vacilor seleniu pentru a preveni endometrioza, deci si infertilitatea. Pe langa suplimente, sa stiti ca nucile de Brazilia sunt cele mai bune surse.

Ridichile erau folosite in TCM pentru a vindeca endometrioza si afectiunile ficatului

Am mai citit asta undeva, bine ca a venit primavara :)!

Alcoolul trebuie evitat, cu exceptia unui pahar de vin rosu, cand si cand

Da, alcoolul afecteaza ficatul si creste estrogenul. Resveratrolul din vinul rosu ne este benefic, se pare. Mie nici vinul rosu nu imi cade prea bine, nici macar ocazional, insa ma rezum la cel alb sau roze (am gasit un studiu recent care spunea ca vinul e benefic indiferent de culoare, asa ca..ma bazez pe el pana una, alta :))

Cam asta ar fi analiza pe text a articolului astuia :)!

Indiferent de situatie, nu uitati asta: sfatul si recomandarile medicului sunt sfinte! Tot ce e naturist vine sa completeze, sa ajusteze. Daca puteti lua anticonceptionale (nu, nu e cazul meu, din pacate :( )atunci comunicati cu doctorul si vedeti care e cea mai buna schema pentru voi.

Autor: Marina Rasnoveanu

Sursa: endometrioza.ro

www.facebook.com/despreEndometrioza

Foto: By pathdoc/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri