In mod surprinzator, inca nu se stie exact de ce iontoforeza are succes in tratarea hiperhidrozei si exista diferite teorii, printre care:
Curentul si particulele minerale din apa actioneaza impreuna pentru a ingrosa stratul exterior al pielii, blocand astfel fluxul de transpiratie.
Curentul poate intrerupe transmisia normala a nervului, ceea ce impiedica functionarea glandelor sudoripare.
Iontoforeza scade valoarea pH-ului in glanda sudoripara, ceea ce o face mai acida si reduce cantitatea de transpiratie produsa.
Riscuri potentiale si efecte secundare
Iontoforeza este un tratament pe care marea majoritate a pacientilor il tolereaza cu usurinta si presupune efecte secundare limitate, intalnite in cazuri rare, cum ar fi uscarea zonelor tratate, descuamarea pielii, roseata, ingrosarea pielii, furnicaturi de scurta durata sau iritatii.
„Tratamentul nu este recomandat celor care au un regulator de ritm cardiac (pacemaker), femeilor gravide, persoanelor cu placi metalice sau suruburi dupa chirurgie osoasa precum si alte implanturi metalice si nici celor cu dermatite active, veruci/ negi multiplii, taieturi nevindecate complet sau alte rani deschise”, atentioneaza domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog.
Cei interesati de acest tratament se pot adresa unei clinici de dermatologie, pentru a vedea daca procedura functioneaza cu succes in cazul lor, existand apoi posibilitatea de a achizitiona propriul dispozitiv de ionoforeza pentru uz casnic.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri