IN ACEST ARTICOL:
Pentru ca o cura de slabire sa fie eficienta trebuie sa intelegi cateva principii de baza ale acesteia si anume: sa fie sanatoasa, echilibrata caloric dar si ca nutrienti (sa contina proteine, glucide, anumite grasimi dar si vitamine si minerale), sa nu includa infometarea si sa nu promita pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp foarte scurt (nu mai mult de 2 kg pe luna).

10 reguli pentru o dieta reusita

1. Sa nu te lasi ispitita

O dieta reusita reprezinta de fapt schimbarea intregului stil de viata si adaptarea la unul mai sanatos. Poate este un pic exagerat spus "dieta”, caci de fapt vorbim de un regim care va ajuta nu doar sa eliminati surplusul de kilograme, cat si sa va mentineti silueta si sanatatea. Un corp sanatos nu va fi niciodata supraponderal. Astfel va trebui sa apelezi la tehnici de educatie cu privire la rezistenta in fata ispitelor alimentare. Nu te speria, dupa cateva saptamani de abstinenta si gandire pozitiva (in sensul ca te gandesti cat de bine mananci tu si ce nocive sunt acele alimente) abia de vei mai cunoaste ce este aceea pofta chiar si cand vine vorba de o inghetata sau o prajitura. Asadar, invata inainte de toate cum sa rezisti ispitelor alimentare si gaseste mereu motivatie pentru a avea o vointa de fier cu privire la scopul tau: acela de a avea o silueta frumoasa.

2. Sa nu te infometezi

Dietele prin infometare, desi in prima etapa par sa aiba rezultate spectaculoase, sunt in esenta lor foarte nocive atat pe termen scurt cat si lung, efectele lor fiind greu de ameliorat iar afectiunile declansate in aceasta perioada va pot afecta definitiv sanatatea. Atunci cand te infometezi organismul considera ca urmeaza o perioada de criza in care va primi foarte putini nutrienti astfel ca pentru mentinerea functiilor vitale isi activeaza toate mecanismele de depozitare: incep procese metabolice de conservare, consumul energetic scade considerabil, metabolismul bazal se micsoreaza si efectul final este acela de ingrasare chiar daca mancati doar un mar si-un pachet de biscuiti pe zi de exemplu. In prima faza veti slabi, insa mai apoi veti lua in greutate mult mai mult si capacitatea de elimnare ulterioara a surplusului de kilograme va fi foarte slaba.

3. Sa nu mananci mult la masa

Chiar daca te-ai obisnuit asa, incearca totusi sa nu mananci mult la masa, asa cum este, spre exemplu, clasicul meniu: felul I, felul II si desert. Cateva linguri din fiecare fel sau doar unul sunt suficiente (dar ai grija ca cel pe care il alegi sa nu fie desertul). Daca masa ta va fi una voluminoasa stomacul se va dilata si in timp senzatia de foame va fi din ce in ce mai mare, ingestia de alimente pe masura si vei lua in greutate fara a putea cu usurinta sa elimini surplusul de kilograme fiindca cu greu vei reusi sa te ridici de la masa cu senzatia de foame chiar dupa ce ai mancat relativ normal, stomacul tau fiind marit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri