18 Iulie 2017 publicat în Sanatate 11 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Boala parodontala (cunoscuta si ca parodontoza sau boala gingiilor) este o afectiune progresiva si cauza principala a pierderilor dentare in randul adultilor din lumea intreaga.

4. Respiratia urat mirositoare (halitoza). Halitoza are numeroase cauze, una dintre ele fiind prezenta resturilor alimentare intre dinti, sub linia gingiei. Acesta afecteaza interactiunea cu persoanele din jur si confortul personal si, de asemenea, este asociata frecvent cu boala parodontala.

5. Dintii care incep sa se miste. Dintii care se deplaseaza din pozitia lor obisnuita si modificarea muscaturii reprezinta un semn ca osul s-a retras atat de mult, iar radacinile sunt atat de putin implantate in os, incat chiar si fortele normale din timpul masticatiei determina deplasarea dintilor.

6. Prezenta puroiului intre dinti. Acesta este un indiciu clar al infectiei parodontale in stadiu avansat, reprezentand rezultatul luptei organismului impotriva infectiei bacteriene.

Gingivita este primul stadiu si singurul reversibil al bolii parodontale, astfel incat este esentiala recunoasterea primelor semne ale acestei afectiuni. „Parodontoza in stadiu incipient poate fi detectata de medicul stomatolog in timpul controalelor de rutina. Solutii moderne, precum terapia cu ozon, laserul, interventiile chirurgicale parodontale etc., vor ajuta la pastrarea dintilor cat mai multa vreme pe arcada”, spune doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mediblanc, brandul de produse profesionale pentru îngrijirea orală, se lansează în România Haleon susține depistarea diabetului de tip 2 prin intermediul controalelor stomatologice de rutină Depistarea diabetului de tip 2 prin intermediul controalelor stomatologice de rutină

Nu in ultimul rand, mentinerea unei igiene corecte (periaj de cel putin 2 ori pe zi, folosirea atei dentare sau a dusului bucal zilnic) si detartrajul periodic sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii dintilor si a gingiilor.

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto homepage: Algirdas Gelazius /Shutterstock

Ai rămas fără unul sau mai mulți dinți? Ce înseamnă acest lucru din punct de vedere funcțional? Problemele dentare netratate pot conduce la afecțiuni grave: Infarct miocardic, AVC, pneumonie și alte boli sistemice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri