Contactul sangelui pacientului cu un mediu nenatural poate produce unele reactii in organism dupa operatie si in special rinichii si rareori creierul pot fi afectati de aceasta situatie. Vindecarea sternului taiat dureaza o perioada in jur de 2-3 luni. In aceasta perioada, pacientii sunt obligati sa stea culcati pe spate mult, nu pot sa ridice greutati sau sa conduca masina. Din aceasta cauza, revenirea acestora la serviciu poate dura in jur de 2-3 luni.
“Incizie la nivelul subratului“
Metoda minim invaziva - cunoscuta si sub denumirea de „operatii de inima efectuate prin incizie la nivelul subratului” - presupune o incizie de aproximativ 7 cm efectuata sub sanul pacientului, incizie prin care „fara a mai fi efectuata sectionarea vreunui os”, se ajunge la inima printre coaste. In sectia din Spitalul Medical Park Ordu, se efectueaza cu rezultate foarte bune interventiile coronariene bypass si interventiile la valvele cardiace prin utilizarea acestei metode.
“Interventiile bypass coronariene minim invazive sunt efectuate printr-o incizie efectuata sub sanul stang al pacientului prin care se ajunge la inima pacientului unde artera este accesata cu vedere libera. Interventia coronariana bypass este efectuata in timp ce inima functioneaza fara ca pacientul sa fie conectat la aparatul de sustinere a activitatii inimii si a plamanilor”, afirma reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.
Recuperarea dupa operatie este mult mai rapida
Metoda minim invaziva are o multitudine de avantaje in comparatie cu chirurgia coronariana bypass.
“In primul rand, sternul pacientului nu este taiat ceea ce face ca recuperarea sa fie mult mai rapida. De asemenea, pacientul nu mai este obligat sa stea culcat pe spate, ci poate sa stea in pozitia in care se simte lejer. Desigur ca aceasta ofera pacientului un confort sporit iar durerea dupa acest tip de interventie este mult mai redusa decat in cazul celeilalte metode. Pacientii pot reveni la activitatile zilnice mult mai rapid si dupa externare pot chiar si sa conduca masina. Interventia este efectuata cu inima in functiune”, explica specialistii.
Un al doilea aspect important este ca, in timpul interventiei, pacientul nu este conectat la aparatul de sustinerea activitatii inimii si a plamanilor. Deoarece interventia este efectuata cu inima in functiune, pacientul este protejat de eventualele dezavantaje ale acestui aparat.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri