2. Insomnie si anxietate
Bolile de inima pot cauza o descrestere a nivelului de oxigen in organism, ceea ce poate provoca agitatie si anxietate. Mai multe studii au aratat ca exista o legatura directa intre starile prelungite de anxietate si riscul de a ne imbolnavi de boli cardiovasculare.
3. Respiratia accelerata
Atunci cand nu poti respira profund, problema poate avea legatura cu neoxigenarea corespunzatoare a sangelui. Iti poti simti de asemenea capul greu si poti avea senzatia de ameteala.
Un studiu publicat recent in revista de specialitate "Circulation" a aratat ca 40% dintre persoanele care au suferit de un atac de cord, au raportat si probleme respiratorii chiar cu luni inainte ca acest eveniment sa se intample.
4. Transpiratie excesiva
Daca transpiram atunci cand ne este cald sau cand avem activitate fizica este normala si foarte benefica organismului nostru, un studiu recent sugereaza ca transpiratia excesiva, disconfortul resimtit la nivelul pieptului, la subsuori, la nivelul gatului si maxilarului, pot fi semne ca inima ta nu sta foarte bine.
Trebuie sa urmaresti daca ai simptome asemantoare gripei care pot sa dureze mai mult decat o saptamana sau care apar si dispar pe anumite perioade de timp.
Foto: Shutterstock/ CHAjAMP
5. Durere in piept, greutate sau discomfort
Conform Dr. Ji-Zian Xu, aceste senzatii pot aparea cu mai multe luni inaintea unui atac de cord la multi pacienti, fiind considerate un simptom tipic pentru pacientii care sufera de problem cu inima.
Durerea in piept poate reprezenta un simptom grav care indica o afectiune ce ameninta viata si este simptomul clasic al infarctului miocardic (atacului de cord).
Durerea in piept este adesea asociata cu atacul de cord si alte tipuri de afectiuni cardiace si cardiovasculare, dar poate aparea si intr-o larga varietate de alte boli si afectiuni. De exemplu, durerea toracica poate aparea ca urmare a unor conditii usoare sau moderate cum ar fi consumul excesiv de cafea, indigestia, hiperventilatia sau un atac de panica. (via Csid.ro)
6. Senzatia de lesin
Un studiu coordonat de catre Imperial Collage Londra spune ca senzatia de lesin, ameteala si oboseala pot fi resimtite cu pana la o luna inainte de un atac de cord. Aceasta stare de moliciune si lesin poate sa fie asociata insa si cu o lipsa de apa in organism.
7. Batai neregulate ale inimii
Bataile neregulate ale inimii sunt un simptom isi poate face aparitia pentru 1-2 minute de-a lungul zilelor, cauzand mai apoi o stare de ameteala si moliciune in tot corpul.
Medicul cardiolog Ji-Zian Xu ne recomanda sa nu igoram simptomele de acest tip si sa asteptam pana acestea devin acute. Daca o boala de inima este descoperita intr-un stadiu incipient, exista numeroase schimbari in stilul de viata pe care le putem alege pentru a reduce riscul unui atac de cord.
Iti recomandam si: Cardiomiopatia Takotsubo – Durerea emotionala care ramane gravata in inima
Foto homepage: Shutterstock/ Sebastian Kaulitzki
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri