Astfel va trebui sa ai grija de sanatatea ta, incepand de la greutate si culminand cu tratarea diverselor patologii pe care le poti descoperi si de asemenea cu vaccinarea dinainte de sarcina.
Pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa devii mamica:
1. Mergi la ginecolog
Inainte de a programa o sarcina mergi la medicul ginecolog si afla care este starea organelor tale genitale, daca sunt apte sau nu sa intretina o sarcina, efectueaza un test Papanicolau si analize de secretii si vorbeste cu medicul tau despre metodele de contraceptie pe care le-ai folosit pana acum. De asemenea ar trebui ca si El sa faca unele controale medicale odata cu tine.
2. Analize de urina si coproparazitologice
Nu strica sa evaluezi si functia urinara precum si posibilitatea de a avea o infectie urinara inaparenta. Acelasi lucru este valabil si pentru sanatatea intestinelor, astfel poti evalua daca exista sau nu o infectie bacteriana sau parazitara prin examene de coprocultura sau coproparazitologice.
3. Hemoleucograma
Hemoleucograma uzuala analizeaza in linii mari structura sangelui si a componentelor sale, oferind informatii despre numarul de celule pe care le contine, marimea lor, concentratia celulara dar si a unor ioni etc. Hemoleucograma poate oferi informatii cu privire la starea de sanatate a organismului, prezenta unor infectii inaparente, asimptomatice, infectii care pot afecta sarcina, de aceea este bine sa fie descoperite si tratate la timp. Se stie ca in timpul sarcinii cel mai bine este sa nu fie nevoie sa urmati niciun tratament.
4. Fa o vizita la dentist
Nici infectiile dentare nu sunt de neglijat, la fel si cariile care se pot infecta. Se cunoaste din cazuri clinice ca o infectie dentara, o simpla carie care se infecteaza poate duce la propagarea infectiei prin saliva la stomac si celelalte elemente ale tubului digestiv, prin sange la creier si meninge sau coboara spre gat unde intampina bariera imuna oferita de ganglionii latero-cervicali, care se inflameaza. Tot o infectie dentara creste considerabil riscul de raceli, astfel respectivele persoane sufera frecvent de infectii respiratorii.
5. Alimentatia
Renuntati la curele de slabire drastice sau la regimul alimentar haotic si nesanatos. Adoptati un stil de viata in care sa includeti alimente sanatoase, cu vitamine, minerale, proteine, cum ar fi fructele si legumele, carnea de pui, pestele, uleiul de masline, excluzand din alimentatie mezelurile, margarina, prajelile, cartofii prajiti sau alimente fast-food. De asemenea este obligatoriu sa aveti 3 mese pe zi, ideal ar fi 4 (dimineata, pranz, amiaza si cina). Disctutati cu un nutritionist sau cu medicul de familie despre alimentatia voastra precum si despre faptul ca v-ati propus sa aveti un copil.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri