18 Octombrie 2017 publicat în Sanatate 44 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Specialistul dermatolog spune ca alunitele la copii prezinta riscuri in cazuri foarte rare, fiind un lucru natural ca anumite modificari sa fie observate pe masura ce copilul se dezvolta.

Cum protejam si cum monitorizam alunitele

Pielea bebelusilor este foarte permeabila, astfel ca este recomandata evitarea cremelor de fotoprotectie chimice inainte de 6 luni. Pana la aceasta varsta cei mici pot fi protejati de razele solare prin metode fizice, cum ar fi palarii cu boruri largi, imbracaminte adecvata, evitarea expunerii la soare intre orele 11-16 si folosirea de umbrele atunci cand petrecem mai mult timp afara in lunile de vara.

“O monitorizare digitala a alunitelor poate fi inceputa la orice varsta, mai ales in cazul copiilor cu multe alunite. Metodele complet automatizate sunt mai putin fiabile din cauza ca de multe ori alunitele isi pot mari diametrul de la un control la altul. Medicul dermatolog poate distinge, insa, cu usurinta modificarile normale de cele suspecte”, spune domnul doctor Laurentiu Vladau.

Pentru siguranta celui mic, este recomandata o vizita anuala la medicul dermatolog in cazul in care acesta are mai mult de 25 de alunite sau prezinta istoric familial de melanom sau alt tip de cancer. Pot fi necesare vizite mai frecvente, daca exista mai mult de 50 de alunite, un istoric de alunite anormale sau un sindrom genetic sau imunologic.

In ceea ce priveste alte tipuri de cancer de piele, atat carcinomul bazocelular (BCC), cat si carcinoamele cu celule scuamoase sunt foarte rare la copii si apar in mod obisnuit numai la pacientii cu sindroame genetice. Protocolul de prevenire este acelasi - controale regulate ale pielii si protectia solara tot timpul anului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri