IN ACEST ARTICOL:
Medicul dermatolog ofera cate sfaturi utile pentru a preveni uscarea, iritarea, craparea, descuamarea si aspectul tern al pielii in sezonul rece.

3. Evitarea apei fierbinti

Desi iarna poate fi extrem de tentant sa stam sub dus cat mai mult timp, este recomandat sa evitam apa fierbinte si sa limitam baia la nu mai mult de zece-cinspreceze minute.

“De asemenea, este de evitat sa ne spalam cu apa prea calda pe fata, tenul fiind deosebit de sensibil. Pentru spalarea pe maini, apa calduta este de preferat celei fierbinti din acelasi motiv. Ba mai mult, desi poate parea un lucru natural sa mentinem in casa o temperatura cat mai ridicata, incalzirea in exces a locuintei va usca aerul, rezultatul fiind este o piele uscata, sensibila, uneori aparitia unei senzatii neplacute de mancarime. Pe timp de iarna, temperatura ideala in casa este situata intre 19 si 22 de grade Celsius”, recomanda domnul doctor Laurentiu Vladau.

4. Exfolierea

Contrar asteptarilor, exfolierea este un pas care nu trebuie trecut cu vederea in timpul iernii, cand celule moarte ale pielii trebuie indepartate, pentru a nu bloca ingredientele hidratante sa intre in piele atunci cand folosim tratamente de intretinere sau intinerire si pentru a asigura o regenerare uniforma si naturala a epidermului.

“Sunt de evitat, insa, exfoliantele dure si peelingul excesiv deoarece poate aparea uscarea pielii. Pot fi folosite peelinguri blande care pot fi utilizate in siguranta si acasa, urmand strict indicatiile producatorilor. Un sfat: este de preferat ca exfolierea sa aiba loc seara, deoarece pielea nu trebuie sa se confrunte imediat dupa cu raze ultraviolete, si ca procesul sa fie urmat de aplicarea unui produs hidratant”, recomanda specialistul dermatolog.

5. Folositi imbracaminte adecvata anotimpului

Nu doar fata si pielea corpului au nevoie de protectie suplimentara iarna, ci si extremitatile corpului, in special degetele de la maini si picioare. Sunt recomandate manusi si sosete groase, dar nu stranse, si incaltaminte bine captusita. Protectia este importanta mai ales atunci cand planuim sa petrecem timp indelungat in vreme rece si atunci cand practicam sporturi de iarna. In aceste situatii suntem predispusi sa dezvoltam degeraturi care pot sa nu fie percepute imediat, ci chiar la cateva ore dupa expunere, prin aparitia de vanatai si ulceratii dureroase in cazuri extreme, la nivelul degetelor de la maini si picioare si rar la nivelul urechilor si nasului.

6. Evitarea materialelor iritante

Este recomandat ca pe timp sa iarna sa fie evitata purtarea de tesaturi abrazive sau iritante, cum ar fi lana sau poliesterul, direct pe piele. Sunt de preferat tesaturile moi, cum ar fi bumbacul, mai ales in cazul obiectelor vestimentare care intra in contact direct cu pielea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri