Cu toate ca majoritatea barbatilor nu inteleg rolul barfulitelor si al micilor sporovaieli feminine, conversatiile noastre zilnice isi au rostul si rolul lor. De acest lucru ne asigura cercetatorii care vin cu teorii noi si interesante despre efectul pe care barfa il are asupra psihicului si asupra starii generale de sanatate a unei femei. Se pare ca barfa si discutiile intre prietene determina o femeie sa se simta mai fericita conform unui studiu recent efectuat in Statele Unite, ale carui rezultate au fost publicate recent in Daily Mail.
In timp ce barfeste si discuta despre nimicuri, in organismul unei femei creste nivelul de progesteron, inducandu-se astfel o stare de bine si de confort psihic. In plus, nivelul crescut al progesteronului face ca in timp ce sporovaiesc femeile sa se simta mai atasate emotional de celelalte persoane de sex feminin cu care impartasesc aceasta experienta.
Respectivul studiu s-a desfasurat in cadrul Universitatii din Michigan si in cadrul acestuia 160 de persoane de sex feminin au fost impartite in perechi. Dintre acestea, 80 de persoane au trebuit sa-si adreseze intrebari diverse precum: “Care este cea mai importanta realizare a ta?” sau “Considerand ca ai putea avea ca musafir orice persoana din lume, pe cine ti-ar placea sa primesti in vizita?”, iar scopul declarat al acestor intrebari a fost acela al acomodarii reciproce si al legarii de prietenii intre persoanele de sex feminin.
Celelalte 80 de persoane au fost rugate sa corecteze o lucrare din domeniul botanicii. Dupa ce au trecut 20 de minute, s-a constatat o crestere a nivelului de progesteron sau mentinerea acestuia la nivelui anterior in cazul persoanelor care incercau sa stabileasca contacte sociale, raspunzand intrebarilor si incercand sa se cunoasca.
“Progesteronul este produs la nivelul ovarelor si contribuie la pregatirea uterului pentru a putea tine o sarcina. Mai mult, are un rol protector impotriva infectiilor diferite si impiedica producerea de estrogen intr-o cantitate prea mare ceea ce ar putea determina aparitia cancerului”, a declarat Stephanie Brown, persoana care a condus cercetarile.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară