3. Evitarea periutelor de dinti cu peri tari
Pentru a ne curata corect dintii nu trebuie sa folosim o periuta dura, deoarece aceasta toceste smaltul si raneste gingia, ci trebuie sa avem o tehnica de periaj corecta si sa nu uitam sa folosim si ata dentara.
4. Rutina de ingrijire dentara corecta
Periajul dentar de 2 ori pe zi, completat de folosirea atei dentare, de a carei importanta multi dintre noi nu suntem constienti, ne va ajuta sa indepartam placa bacteriana si resturile alimentare de pe si dintre dinti, deoarece acestea produc, prin pH-ul acid, demineralizarea smaltului si sensibilitatea dentara.
“Sunt de evitat: o tehnica agresiva de spalare pe dinti, folosirea unei paste de dinti foarte abraziva sau periajul in exces. Putem afla daca urmam sau nu aceste sfaturi examinand periuta de dinti: daca perii ei se indreapta in directii diferite, atunci inseamna ca nu avem o tehnica corecta de periaj”, atentioneaza specialistul ortodont.
5. Evitarea scrasnirii dintilor
Scrasnirea dintilor este unul dintre obiceiurile cele mai nocive pentru dinti. Uneori, acest obicei apare ca urmare a stresului, iar alteori el este facut inconstient, in somn - in cazul persoanelor care sufera de bruxism. “Scrasnirea si inclestarea dintilor va face ca smaltul dentar sa se subtieze, favorizand aparitia sensibilitatii dentare. Gutiera de bruxism va proteja dintii de uzura si va reduce riscurile ce deriva din aceasta”, spune doamna doctor Mihaela Dan.
6. Renuntarea la albirea dentara
Probabil ca nu exista persoana sa nu isi doreasca un zambet alb si stralucitor, insa procedurile de albire dentara vin cu un pret: sensibilitatea dintilor. Desi acest efect este temporar, este recomandata o discutie cu medicul dentist pentru a evalua riscurile si beneficiile acestei proceduri si pentru a face cea mai bune alegere pentru sanatatea orala.
Daca sensibilitatea dentara este prezenta pe o perioada mai lunga de timp si apare atat la temperaturi ridicate, cat si la temperaturi scazute, este recomandata o vizita la medicul stomatolog pentru a descoperi cauza ei. Simptomele fiind similare, sensibilitatea dentara poata fi confundata uneori cu o carie sau un abces dentar care nu este inca vizibil.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice