2 Ianuarie 2018 publicat în Sanatate 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Fumatul creste riscul de a dezvolta o gama larga de afectiuni si boli de sanatate. Dar obiceiul nu numai ca dauneaza sanatatii fumatorului, ci poate avea si un impact negativ asupra oamenilor din jurul lor.

“Metoda functioneaza prin schimbarea comportamentelor negative si modelelor de gandire asociate cu fumatul. Gandurile si comportamentele pe care le detine fumatorul sunt adesea cele care ii impiedica sa renunte cu succes. Atunci cand o persoana decide sa renunte la fumat, aspectul cheie este sa renunte la rutina si sa-si schimbe perspectiva asupra tigarilor. Hipnoza functioneaza prin inducerea intr-o stare profunda si relaxata, timp in care mintea este deschisa la sugestiile care te pot ajuta sa devii nefumator. O meta analiza utilizata pentru a cumula rezultatele din 633 studii privind renuntarea la fumat cu ajutorul hipnoterapiei a implicat 71.806 de fumatori care au raportat daca au reusit sau nu sa se lase de fumat folosind aceasta metoda. Rezultatele arata ca hipnoza este de doua ori mai eficienta decat metodele care implica vointa (disciplina, carti pentru renuntat la fumat etc.)”, declara hipnoterapeutul Eugen Popa.

De asemenea, pentru cei care prefera sa lucreze autonom cu propria minte pentru schimbarea obiceiurilor nocive, autohipnoza este o tehnica perfecta de lucru cu subconstientul. Autohipnoza este o modalitate care ne permite sa plantam sugestii in mintea noastra si este foarte important cum facem asta.

Cum functioneaza autohipnoza in cazul renuntarii la fumat?

Unele din modalitatile de renuntare la fumat prin autohipnoza includ:

- Diminuarea dorintei de a fuma prin intermediul aversiunii (senzatie de repulsie la gandul de a fuma)

- Sporirea constientizarii efectelor negative ale fumatului (sa poti sa spui ‘nu’ mai usor)

- Eliminarea dorintei de a fuma prin eliminarea cauzei acesteia

Totodata, hipnoza poate fi autoindusa, fara ajutorul sau fara intermedierea unui hipnoterapeut, numai daca respecta urmatoarele 4 reguli de baza:

1. Sa stii cum sa intri intr-o stare de transa

2. Sa stii cum sa iti creezi sugestiile

3. Sa fii deschis la aceste sugestii in sensul de a le da voie sa intre in sistemul tau

4. Sa pui in practica acele sugestii

* Eugen Popa este presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza. De-a lungul carierei s-a specializat atat in metode de terapie si dezvoltare personala Occidentale (Hipnoza, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitiva) cat si Orientale (Meditatie, Yoga, Spiritualitate), fiind astazi un trainer holistic. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, in Europa, Asia si Statele Unite, iar pana in prezent a sustinut conferinte, traininguri si workshop-uri in Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

Foto: Anneka /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri