IN ACEST ARTICOL:
Durerea este simtita atunci cand nervii speciali, care detecteaza leziunea tesuturilor, trimit semnale pentru a transmite informatii despre leziune de-a lungul maduvei spinarii la creier. Acesti nervi sunt cunoscuti ca nociceptori. De atunci incolo, creierul decide ce sa faca cu acea durere.

6 sfaturi pentru a trai cu dureri cronice

In acelasi timp, specialistul in hipnoterapie Eugen Popa considera ca 6 pasi simpli ne pot ajuta sa traim cu durerile cronice.

  • Invata tehnici de respiratie profunda care te pot ajuta sa te relaxezi, ceea ce poate usura durerea.
  • Este important sa reduci stresul. Stresul intensifica durerea cronica. Sentimente negative cum ar fi depresia, anxietatea, stresul si furia pot creste sensibilitatea organismului la durere. Invatand sa preiei controlul asupra stresului, poti gasi o usurare a durerii cronice.
  • Fa miscare. Endorfinele eliberate de creier in timpul exercitiilor fizice pot ajuta la reducerea durerii cronice.
  • Nu fuma. Fumatul afecteaza circulatia sangelui si poate creste senzatia durerii.
  • Alege o dieta sanatoasa, echilibrata daca te confrunti cu dureri cronice.
  • Gaseste modalitati de a-ti distrage atentia de la durere. Cu cat te gandesti mai mult la durere, cu atat ii cresti puterea. in schimb, alege activitati care iti plac si pe care te poti concentra cu usurinta.

Foto: northallertonman /Shutterstock

Hipnoza pentru controlul durerii

Formele de terapie care abordeaza legatura dintre minte si corp sunt adesea recomandate persoanelor care se confrunta cu dureri pe termen lung. Stresul si anxietatea sunt reactii adverse frecvente ale durerii si chiar pot face senzatia durerii sa se intensifice. Modul in care mintea reactioneaza la durere se leaga si de perceptia senzatiilor fizice. Ajutorul necesar pentru a reduce stresul si pentru a schimba modelele de gandire legate de durere poate, prin urmare, sa faca o diferenta uriasa in perceptia durerii. Pentru aceasta, tot mai multi oameni opteaza pentru hipnoterapie.

“Mai degraba decat sa te convinga ca durerea nu exista, hipnoza pentru gestionarea durerii presupune sa gestionezi orice teama si anxietate pe care le-ai putea avea in legatura cu durerea ta. De asemenea, ajuta la reducerea stresului si relaxarea sistemului nervos pentru a-l ajuta sa devina mai putin reactiv la durere. Hipnoza durerii iti reorienteaza mintea departe de durere si te ajuta sa te focusezi pe ceva mai placut. Studiile indica faptul ca strategiile hipnotice sunt echivalente sau mai eficace decat alte tratamente pentru durerea acuta si cronica si sunt susceptibile de a economisi atat bani cat si timp pentru pacienti si medici. in cazul unor dureri cronice sau durerilor acute persistente, cel mai potrivit lucru pe care il poti face daca iti doresti sa integrezi hipnoza in tratamentul tau este sa apelezi la un ajutor specializat sau sa inveti sa folosesti autohipnoza pentru a lucra cu durerea care te apasa”, afirma Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri