IN ACEST ARTICOL:
Cafeaua are un rol stimulator asupra sistemului nervos, activand SRAA. Cafeaua sporeste atentia, capacitatea de memorare si inlatura senzatia de oboseala si somnolenta.

Cafeaua decafeinizata este mai buna

Unele persoane, fie din propria lor dorinta fie datorita unor afectiuni care necesita intreruperea consumului de cafea, considera ca ar fi mai bine sa bea cafea decafeinizata. De fapt, chiar si cafeaua decafeinizata contine cafeina, insa in catitati mai mici, cam o treime din concentratia de cafeina continuta de o ceasca de cafea normala. Astfel, daca beti aproximativ 5 cesti de cafea decafeinizata aproape ca ati atins concentratia de cafeina continuta in doua cesti de cafea normala. De aceea medicii recomanda persoanelor cu risc sa nu consume cafea de nciun fel.

Cafeaua induce insomnie

Cafeaua are un rol stimulator asupra sistemului nervos, activand SRAA, astfel sporeste atentia, capacitatea de memorare si inlatura senzatia de oboseala, somnolenta, producand ceea ce numim noi “stare de trezire, de veghe”. Asadar cafeaua are efect de inlaturare a somnului. Insa doua cesti de cafea baute in cursul diminetii nu duc la insomnie, aceasta pentru ca timpul de metabolizare al cafeinei in ficat este relativ scurt, avand un timp de injumatartire de 5-6 ore. Asadar, pana seara cafeaua a fost metabolizata si efectele sale nu mai exista. Daca insa beti cafea in cursul dupa-amiezei sau chiar seara este firesc ca somnul sa fie “alungat” pana noapte atarziu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Dragoste Balanță 2025: Te ascunzi în idealuri și vise, iar ciclul de schimbări început acum 2 ani ia sfârșit O singură informație greșită poate crește riscul de cancer de piele! Mituri frecvente despre protecția solară Chiar dacă acum doare, inima ta avea nevoie de asta! Prin durere ne regăsim sufletul și ne învățăm lecțiile

Cafeaua are efect purgativ

Aceasta afirmatie nu este un mit, ci un adevar, in sensul ca intr-adevar cafeina are efect stimulativ al peristalticii tubului digestiv precum si asupra secretiei sucurilor digestive, avand asadar un usor efect purgativ.

Se poate renunta brusc la consumul de cafea

Nu se poate vorbi de un sevraj foarte serios in cazul cafelei, cum se intampla in cazul unor droguri, insa acea toleranta la cafea pe care o capata creierul poate induce probleme in cadrul renuntarii bruste la cefea a marilor consumatori. Intreruperea brusca a consumului de cafea in aceste cazuri poate duce la cresterea concentratiei unor neurotransmitatori cum ar fi adenozina, iar efectele resimtite de respectiva persoana constau in: cefalee pulsatila, oboseala permanenta, senzatie de greata, anxietate, tulburari de concentrare si atentie, depresie, iritabilitate. Aceste simptome dureaza aproximativ o saptamana.

35 de citate de Eckhart Tolle: Învățături esențiale despre prezent, dragoste și viață 7 semne că suferi de Sindromul Impostorului Cum selectăm și utilizăm trandafirii comestibili din grădină

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri